RBC U9 blijft koploper

20-02-2016

HOEVEN - RBC U9 blijft koploper in de 1e klasse 1.4. De kleinste RBC-ers wonnen in Hoeven met 1-6 van hun leeftijdgenoten aldaar. Een verslag van Charel Habets:

Zaterdag ochtend, op tijd uit de veren! Om 8.30 uur moet RBC U9 weer op het veld staan bij Hoeven F1, onze tegenstander voor vandaag. Als het nog miezert bij vertrek is bij aanvang van de wedstrijd de regen opgehouden. Bij het naar huis gaan wordt snel vergeten, dat Hoeven de penalty´s ruimschoots beter had afgewerkt. De wedstrijd is dan al in het voordeel van RBC U9 beslist.

RBC U9 begint voortvarend en laat de bal goed rond gaan. De voorhoede begint met Luque, Floris en Remco. Als Johan in het veld komt wordt er meer  druk op de goal van Hoeven gezet. Met goed veldspel en samen-spel wordt de aanval steeds beter. De aanval wordt breed opgezet en de boys vinden elkaar bij de opbouw naar voren. Luque profiteert dan in de 7e minuut van een bal, die slecht wordt weggewerkt en na controle schiet hij de bal langs de keeper: 1-0. Na de aftrap wordt het toch snel 1-1 als de boys nog staan te dromen van de goal: 1-1. Daarna gaat het spel op en neer en laat Hoeven zien over goede spelers te beschikken en dat het een goede keeper heeft. In de 14e minuut maakt Luque met een gericht schot langs de keeper de 2-1. Met twee voorhoede spelers op de helft van RBC U9 is het uitkijken. De verdediging met Samir, Anouar en Daan staan wel hun mannetje en Shendell blijkt weer een goede sluitpost, maar de spelers schieten ook vaak naast het doel van RBC. Ook Floris gaat regelmatig de goal opzoeken, maar heeft zijn dag niet bij de afwerking. Tijd voor de thee (siroop voor de spelers).

De tweede helft komen de boys erg gemotiveerd en opgewarmd uit de kleedkamer. Al snel krijgt Damian zijn moment en vanaf de eigen helft loopt hij door de verdediging en maakt in de 22e minuut de 3-1. Was vorige week Johan met zijn hattrick de meest productieve aanvaller, vandaag zorgt Johan met een assist op Luque, dat Luque zijn hattrick scoort in de 24e minuut. Zijn derde goal, en de stand is dan 4-1 voor RBC U9. De volgende periode gaat de strijd weer gelijk op en houden beide keepers hun doel vrij van scoren. In de 36e minuut krijgt Anouar de bal ver voor het doel van Hoeven en schiet van afstand de 5-1 binnen. Johan brengt even later met inzet de eindstand op 6-1 voor RBC U9.

Bij de F-jes wordt zo´n wedstrijd dan afgesloten met penalty´s. En daar blijken de spelers van Hoeven toch beter in te zijn. Zij schieten 6 keer raak en RBC U9 doen dat 4 keer. Gelukkig voor de boys telt die strijd niet mee in de uitslag!