RBC afgedroogd door Rood Wit

11-08-2013

(Bron: RBCfans.nl)

RBC heeft ook zijn tweede oefenduel niet in winst kunnen omzetten. Na de 5-0 nederlaag in Goes liep RBC nu tegen een 6-1 nederlaag tegen Rood Wit W aan in Sint Willebrord.

RBC begon goed aan het duel. Ondanks dat het eerste gevaar van Rood Wit W kwam, dat met een bekeken schot net naast de paal ging, speelde RBC in het eerste half uur goed mee. Niet alleen in balbezit stond het goed, ook verdedigend stond het uitstekend. Aanvallen werden vaak simpel afgewimpeld. In aanvallend opzicht kreeg RBC twee kansen via de uitstekend spelende Mark van der Wegen. Vooral zijn eerste kans was goed uitgespeeld. Op de penaltystip werd hij geheel vrijstaand aangespeeld, zocht een hoek uit, maar zag de keeper van Rood Wit W alsnog redding bieden.

Er leek in het eerste half uur niets aan de hand. RBC leek ook wat sterker, ondanks dat de thuisploeg er fel op zat, wat gepaard ging met enkele smerige overtredingen. Na een half uur was er een foutieve pass van Dennis Voermans, die zijn mede centrumverdediger David van Kiel wilde bereiken. Zijn pass was te hard en onderschept door de tegenpartij die koeltjes doelman Arthur van den Broek kansloos liet.

Na de tegenslag zakte RBC als een kaartenhuis in elkaar. Al bij de aftrap na het openingsdoelpunt werd de bal meteen weer veroverd door Rood Wit en kreeg het gedurende het laaste kwartier ook enkele goede kansen op meer. De rust werd bereikt met een 1-0 achterstand.

Na de rust kwam RBC er helemaal niet aan te pas. De verdediging en het middenveld werden aan alle kanten voorbij gelopen. De 2-0 werd via een prachtige lob gescoord. Niet veel later lag ook de 3-0 in het net. De ingevallen Redouane el Allaoui kon daarna alleen op de keeper af en noteerde nog de 3-1, na een goede pass van Mitch Klijn. Net na de 3-0 waren ook weer enkele sterkhouders erin gekomen, waaronder Klijn en Duyvelaar. Klijn zag net voor het doelpunt van El Allaoui zijn uithaal uit de kruising getikt worden door de doelman.

Na de 3-1 leek RBC ook weer wat adem te hebben, maar flinke verdedigingsfouten zorgden ervoor dat Rood Wit naar 4-1 uit liep. Ook na deze tik, zakte de gehele ploeg weer in elkaar. RBC moest daarna uitkijken dat het niet compleet overlopen werd. Dat gebeurde echter wel. De ingevallen doelman Maarten Hack, die bij elk doelpunt kansloos gelaten werd, moest nog tweemaal de bal uit het net halen. Dat Rood Wit niet nog meer doelpunten maakte was geheel aan de thuisploeg te danken. Met uitgespeelde kansen werd nonchalant omgesprongen, waardoor er uiteindelijk 6-1 bleef staan.

Het huidige elftal lijkt op dit moment nog niet met tegenslagen om te kunnen gaan, en ondanks dat men nog ingespeeld moet worden op elkaar en ritme moet op doen, lijkt het ook deels een mentale kwestie te zijn.

Rood Wit W - RBC 6-1 (1-0)
1-0
2-0
3-0
3-1 El Allaoui
4-1
5-1
6-1

Opstelling RBC: Van den Broek (Hack); Maas (Ben Slimane), Voermans, Van Kiel, Verbraak; Duyvelaar (J. Van Meer), Klijn, Machielse; G. Van Meer (El Allaoui), Van der Wegen, De Kok