RBC U9 bekert door

13-02-2016

ROOSENDAAL - RBC U9 heeft ook de 3e ronde van het bekertoernooi overleefd. De boys van Gommy Nooijens versloegen Oranje Blauw '14 F1 met 11-1. Een verslag van Charel Habets:

Eindelijk is er weer eens droog en zonnig weer voorspeld voor vandaag, zaterdag 13 februari. De bekerwedstrijd Oranje Blauw ´14 F1 – RBC U9 wordt in het Herstaco Stadion gespeeld. De belangrijkste opdracht voor de RBC boys is: ga hard SAMEN WERKEN voor elkaar!

Met Shendell in doel als betrouwbare sluitpost wordt de eerste helft een zoektocht naar de positie waar de trainer de mannen heeft gezet. Samir, Anouar en Daan in de verdediging. Luque, Damian en Johan in de aanval. De reserves Jort, Remco en Floris blijven dichtbij de zijlijn om op tijd in te kunnen vallen. De opstelling bij aanvang van de wedstrijd is dus anders dan dat de laatste keren werd gestart en dat brengt toch enig onzekerheid.

Het wordt dan ook hard werken in de eerste helft. In de 4de minuut maakt Luque 1-0 op een assist van Damian. Maar daar blijft het dan wel even bij en in de 12de minuut scoort de vrije spits van Oranje-Blauw ´14 de 1-1. De boys gaan dan toch op zoek naar de goal van de tegenstander. Uit een corner, door Jort genomen, scoren de spelers van Oranje Blauw '14 dan een eigen doelpunt 2-1. Daarna volgen een paar hachelijke momenten voor de goal van Oranje-Blauw '14, maar onze boys raken steeds de keeper, of een tegenstander. In de 18de minuut valt dan wel de 3-1 na een assist van Floris op Luque. Het wordt tijd voor een praatje met de boys tijdens de rust.

Met de zon in de rug en secuur plaatsen van de bal naar elkaar is de tweede helft gauw gespeeld. Aanvoerder Daan en verdediger Samir blijven uitstekend het slot op de deur houden. Toch gaat Daan begin tweede helft goed mee naar voren en scoort de 4-1 uit een afzwaaier na een corner. Het advies van de trainer was vooral: "Ga bij schot op doel eens mikken in plaats van lukraak te schieten!" Dat hielp! 23ste minuut 5-1 Jort, 24ste minuut 6-1 Floris, 28ste minuut 7-1 Damian. Daarna krijgt Johan een paar onvergetelijke 5 minuten! Hij maakt een heerlijke hattrick en scoort in de 32ste, 34ste en 36ste minuut. De keeper voorkomt dan toch nog een paar doelpunten, maar Johan is op dreef en schiet de eindstand naar 11-1 in de laatste minuut.

Een resultaat om trots op te zijn en op naar de volgende beker wedstrijd.