Topduel in 4B

12-02-2016

 

 

ROOSENDAAL - Morgenavond staat er een topduel op het programma in de 4e Klasse B. De nummers 2 en 3, SC Gastel en RBC, ontmoeten elkaar op Sportpark Blankershove in Oud Gastel.

SC Gastel nam een week voor carnaval de tweede plaats over van RBC, nadat de wedstrijd van de Roosendalers tegen Grenswachters werd afgelast. Beide ploegen zullen morgenavond gaan uitmaken wie voorlopig de grootste titelconcurrent van Victoria '03 blijft. SC Gastel heeft een achterstand van 4 punten op de koploper. RBC moet nog 5 punten inlopen, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Victoria '03 zelf speelt zondagmiddag thuis tegen NSV. Daarnaast zijn Victoria '03, SC Gastel en RBC ook nog eens verwikkeld in de strijd om de 2e periodetitel. Allemaal ingrediënten die het belang van de wedstrijd voor zowel SC Gastel als RBC nog eens onderstrepen.

Hoofdtrainer Martijn van Galen, die ook volgend seizoen bij de oranjehemden aan het roer staat, wil dat zijn team een betere prestatie aflevert dan de thuiswedstrijd in het begin van het seizoen: "De thuiswedstrijd hebben we op een naïeve manier verloren met natuurlijk wel een magistraal doelpunt van Gastel. Maar ook morgen zal het een lastige wedstrijd worden. We hebben wel wat twijfelgevallen en dat is natuurlijk balen voor zo'n belangrijke wedstrijd." Om die reden besluit Van Galen pas morgen welke spelers aan de aftrap zullen verschijnen.

De wedstrijd begint morgenavond om 19.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Eijgelsheim.

Historie
1972 - 1973   SC Gastel - RBC       1-1 1e Klasse E          
2014 - 2015   SC Gastel - RBC       2-4 4e Klasse B