Martijn van Galen verlengt contract

11-02-2016

 

ROOSENDAAL - Hoofdtrainer Martijn van Galen gaat zijn contract met RBC voor een jaar verlengen. Zowel Van Galen als het bestuur van RBC zijn zeer tevreden over de huidige samenwerking en willen deze graag continueren. Beide partijen zijn daarover mondeling tot overeenstemming gekomen.

RBC's bestuurslid voetbaltechnische zaken John Vette is enthousiast over het aanblijven van Martijn van Galen: "Onlangs hebben we met elkaar gesproken over volgend seizoen. Martijn was positief over het verloop van zijn eerste seizoen bij RBC. Niet over de start uiteraard, maar wel over het vervolg. Ook het bestuur heeft een positieve indruk over de gevoerde opstelling, teamgeest, manier van coachen, betrokkenheid en acceptatie door de spelersgroep. Wij juichen zijn aanblijven dan ook zeer zeker toe."

Van Galen is bezig aan zijn eerste seizoen bij RBC. Daarvoor was hij 3½ seizoen trainer bij TVC Breda. De 45-jarige Bredanaar speelde van 1997 t/m 2001 voor RBC in ere- en eerste divisie. De voormalige spits speelde 152 wedstrijden in het oranje wit en scoorde daarin 27 goals. Na RBC kwam Van Galen nog uit voor KV Mechelen, VVV Venlo, FC Dordrecht, TOP Oss, Baronie en NIVO Sparta. Na zijn actieve carrière werd Van Galen technisch manager bij Baronie en was daar tevens assistent- en spitsentrainer. Hij bekleedde die functie vier seizoenen alvorens hij naar TVC Breda vertrok.