Mooie overwinning RBC U9

30-01-2016

ROOSENDAAL - RBC U9 boekte vandaag op de tweede wedstrijddag van de voorjaarscompetitie wederom een mooie overwinning. Najaarskampioen SC Gastel F1 werd met 4-1 verslagen. Een verslag van Charel Habets:

Zaterdag ochtend en al vroeg regent het pijpenstelen. Nog geen bericht van afgelaste wedstrijden en dus zorg ik, dat ik om 8.45 uur bij het Herstaco Stadion ben. Nog gauw aan Mike Schalk een sms versturen en de aanvangstijd van de wedstrijd nog eens doorgeven. Hij zal vandaag deze wedstrijd fluiten.

De boys hebben er zin in en ook de tegenstander. Behalve Remco, die ziek thuis is, doen ze allemaal mee: Shendell, Anouar, Jort, Daan, Floris, Luque en Johan.
Damian en Samir beginnen als wisselspelers. Tijdens het groepsgesprek vooraf legt de trainer nog eens de nadruk op het samen werken. Onder de bekende stadion klanken komen ze het veld op en voor het handjes schudden, kan je de tenues al uitwringen! Binnen 2 minuten wordt met een steekbal van Daan Johan bereikt, die niet twijfelt, maar koelbloedig afwerkt op de goal: 1-0. Het spel gaat daarna goed op en neer. Er wordt goed gevoetbald door beide teams. Shendell moet enkele malen ingrijpen en doet dat voortreffelijk. Dan maakt Damian in de 14de minuut een schitterende passeerbeweging en komt alleen voor de keeper. Damian ontwijkt nog een paar slidings, maar schiet de bal op goal : 2-0

Dan is het tijd voor een korte pauze. Met droge shirts voor de spelers van SC Gastel begint de tweede helft. Die luxe hadden de boys niet en zullen gewoon hard moeten blijven werken om zich warm te houden. Want de regen blijft met bakken uit de hemel komen. Het is de 24 ste minuut als de keeper van SC Gastel de bal niet ver genoeg in het veld brengt en Floris de bal onderschept. Op zijn bekende stijl soleert hij zich dan langs de verdediging en legt de bal in de rechterbeneden hoek in het doel: 3-0. SC Gastel weet dan toch de partij spannend te maken en dan komen zij in de 28 ste mintuut op 3-1. De wedstrijd gaat nu naar de noordzijde van het stadion. Daar wordt de groep pupillen naartoe geblazen door de regen en wind. De tijd gaat langzaam naar het einde van de 2 maal 20 minuten. In de 38 ste minuut krijgt Johan, die zijn taak als aanvoerder voorbeeldig heeft uitgevoerd, nog een kans om op de goal te schieten van dichtbij. De bal kaatst van de ene naar de andere paal. Een frommel goal, maar die zijn ook mooi om te maken: 4-1. Als dan de scheidsrechter de wedstrijd af fluit, regent het nog steeds…

Iedereen die in het stadion zit te genieten, begrijpt dat de wedstrijd deze keer niet wordt afgesloten met een penalty reeks. Proficiat boys! Het volgende uur worden alle wedstrijden voor die dag afgelast.