Eindelijk aan de bak

29-01-2016

 

           

 

ROOSENDAAL - RBC kan zondag eindelijk aan de bak voor de competitie. Door de afgelasting van afgelopen zondag kan de ploeg van Martijn van Galen nu pas de achtervolging op koploper Victoria '03 verder voortzetten.

De fusieclub uit de koepelstad heeft door de overwinning van afgelopen zondag inmiddels een voorsprong van 7 punten opgebouwd en de leiding in de tweede periode van RBC overgenomen. Maar ze hebben dus wel een wedstrijd meer gespeeld.

RBC ontvangt aanstaande zondag Noordhoek. De ploeg van Jerry van Huuksloot heeft even veel punten als RBC en is dus een niet te onderschatten tegenstander. De uitwedstrijd eindigde in 0-0. Ook vorig seizoen kwam RBC in de thuiswedstrijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Martijn van Galen heeft zijn team dan ook goed voorbereid op de komende tegenstander: "Zondag spelen we tegen een stugge tegenstander. Noordhoek heeft niet voor niets een gelijk aantal punten zoals wij. Desondanks hadden we in de uitwedstrijd legio kansen om daar toen te winnen. We hebben wat dat betreft nog wat recht te zetten. We hebben daarom deze week dan ook intensief getraind."

Mogelijk is de selectie van RBC weer geheel volledig beschikbaar. Van Galen: "Alleen Papito Puriël is een twijfel voor zondag. Hij heeft tegen VVR een flinke schop gekregen."

De doelstelling voor RBC is eigenlijk heel simpel. Van Galen: "Helaas ging de wedstrijd tegen Grenswachters niet door, waardoor we een wedstrijd achterlopen. Tegen Noordhoek moeten we winnen om in het spoor van Victoria te blijven."

De wedstrijd tegen Noordhoek staat onder leiding van scheidsrechter Van der Pluijm. De aftrap is om 14.30 uur. Wedstrijdtickets zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa van het Herstaco Stadion. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.