Geslaagde voetbal quiz

25-01-2016

 

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse voetbal quiz van de Supportersvereniging in ons supporterscafé. Om klokslag 15.00 uur werden de eerste vragen afgevuurd op de 40 aanwezigen.

Wie waren alle Champions League winnaars, hoeveel goals scoorde René van Rijswijk, over welke keeper tikte Maradonna met de hand de bal in de goal en tegen wie speelde RBC in het beker avontuur 1985-1986 een replay? Na enkele drankjes en borrel garnituur kwam de sfeer er goed in en werd er sportief, maar ook op het scherpst van de snede gespeeld. Na een fout van de organisatie door onjuiste tussenstanden door te geven (dit werd tijdig hersteld!), jutten de teams uit de zaal elkaar over en weer op "dat Parijs nog erg ver was".

Aan het eind van de dag werd de stand opgemaakt en ging de uiteindelijke titelfavoriet, team Boulahima (team Konings met Nederlands kampioen voetbalquizen Roderick Smal in de gelederen), er met de winst vandoor. Van de 100 punten die te halen vielen, haalden ze er 93 (!). Een prachtige overwinning op een mooie, gezellig en leuke dag. De top 3 was als volgt:

1 Boulahima 93 punten
2 De Voetbal Dieren 80 punten
3 De Zilvervloot 80 punten
     

De Supportersvereniging en RBC willen iedereen bedanken voor het deelmememen aan de de RBC voetbalquiz. Tot de quiz van 2017!