RBC U9 opent voorjaarscompetitie met zege

23-01-2016

ROOSENDAAL - Vandaag begonnen de voorjaarscompetities. Zo ook ook voor U9, de jongste RBC-ers. Zij openden de competitie met een uitwedstrijd tegen BSC. Een verslag van Charel Habets:

De competitie is weer begonnen en deze dag begon RBC U9 met een competitiewedstrijd tegen BSC F1. De boys trainen op kunstgras en dus was het toch een spannende gedachte hoe zij het op het natuurgrasveld zouden doen. Maar het veld lag er mooi bij. De opstelling zag er degelijk uit. Onze vaste keeper Shendell in doel. In de achterhoede Samir, Jort en Anouar en voorin Remco, Floris en Damian. Naast het veld stonden Daan en Luque om als eerste gewisseld te worden. Onze 10de speler, Johan, was uitgeleend aan RBC U10.

De boys begonnen voortvarend en na 10 minuten waren er al 5 corners genomen op de helft van BSC. De volgende corner werd door Jort genomen in de 12de minuut. De bal werd door Luque afgewerkt in doel met een volley en de 0-1 stond op het scorebord! Het spelbeeld bleef hetzelfde, maar in de afwerking waren de boys niet gelukkig.Ook moet worden opgemerkt; de keeper van BSC stond geweldig de ballen tegen te houden. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Ja hoor, in de 19de minuut door een terugspeelbal, die onderschept werd, maakte BSC de 1-1.

Het begin van de tweede helft verliep als voor de ranja-pauze. In de 25ste minuut weer een corner voor RBC. Floris nam die en de bal werd weggewerkt, maar kwam voor de voeten van Luque. Die nam de bal direct op zijn slof en de bal vloog mooi in de linker bovenhoek: 1-2. Daarna kwam BSC toch nog dichtbij de goal van RBC, maar ze konden de bal niet goed in het doel plaatsen. De trainer probeert dan te coachen. Bij de F-jes ziet het spel er dan uit als een flipperkast. Dan hoop je toch dat de boys op tijd weer bij de les komen. Dat gebeurde niet echt en de bevrijdende 1-3 kwam in de laatste minuut door Damian. Hij pikte de bal op het middenveld en dribbelde zich naar de goal en maakte het goed af met een schuiver.