RBC oefent tegen VVR en speelt gelijk

24-01-2016

ROOSENDAAL - Omdat het terrein van Grenswachters vandaag onbespeelbaar was, oefende RBC in het eigen Herstaco Stadion tegen VVR: 2-2.

VVR, dat uitkomt in de 4e klasse D, begon goed aan de wedstrijd. Thierry Aarts moest al vroeg in actie komen om de ploeg uit Rijsbergen van het scoren te houden. Maar daarna nam RBC het heft in handen. Op aangeven van Lars de Voogd zette Tim Egglij al snel de 1-0 voor RBC op het scorebord. Kevin van Andel verdubbelde nog voor rust de voorsprong: 2-0.

Omdat hoofdtrainer Martijn van Galen iedereen aan het werk wilde zien, kwam er in de tweede helft een heel ander RBC uit de catacomben. De oranje-witten begonnen nog wel goed aan de tweede helft, maar al gauw kreeg VVR de overhand en scoorde snel de aansluitingstreffer. Uiteindelijk scoorde VVR in de laatste minuut de verdiende gelijkmaker: 2-2.

Van Galen was niet tevreden over de tweede helft: "Iedereen heeft in ieder geval weer wel minuten kunnen maken. In de tweede helft begonnen we nog aardig, maar daarna viel het te ver terug. Intern is daar inmiddels over gesproken, want in de competitie kan dat echt niet."

Doordat RBC vandaag niet in competitieverband in actie kon komen, liep de concurrentie verder uit. Koploper Victoria '03 won met 4-2 van ODIO en vergrootte de voorsprong naar 7 punten. SC Gastel won met 1-2 bij Noordhoek en nam daardoor de tweede plaats van RBC over.

RBC - VVR 2-2 (2-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts (Michael Kromdijk); Mike Schalk (Andreas Dalampekis), Danny Mathijssen, Danny Verstijlen, Laszlo Boomaars; Gino Pieter (Skender Memisi), Tim Egglij (Andries Tolenaars), Lars de Voogd (Deion Goveia / Mike Schalk); Kevin van Andel (Redouan el Allaoui), Remko van der Kruyssen (Andrej Numanovic), Papito Puriël (Kevin van Andel)

Scoreverloop: 1-0 Tim Egglij, 2-0 Kevin van Andel, 2-1 teg., 2-2 teg.