RBC klaar voor tweede competitiehelft

16-01-2016

ZEVENBERGEN - RBC is klaar voor de tweede competitiehelft. Na de nederlaag tegen NAC Breda en het gelijkspel tegen 3e klasser Cluzona, werd vandaag zaterdag 3e klasser De Fendert met 1-6 verslagen.

Ondanks dat RBC in de eerste helft het betere van het spel had en Andrej Numanovic twee keer op de paal kopte, ging De Fendert toch met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. In de tweede helft had RBC echter de achterstand vrij snel weggewerkt.

Gino Pieter en Papito Puriël scoorden binnen vijf minuten en bogen de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Maar daarmee was de doelpuntenhonger van de oranje witten nog niet gestild. Remko van der Kruyssen vergrootte de voorsprong naar 1-3. Deion Goveia, die vandaag een half uur speeltijd kreeg van hoofdtrainer Martijn van Galen, scoorde de 1-4. Uiteindelijk zorgden Kevin van Andel en Papito Puriël, met zijn tweede goal van de middag, voor de 1-6 eindstand. Martijn van Galen was zeer content over de prestatie van zijn team: "De tweede helft was prima. Met name door de meters te willen en te kunnen maken."

Aanstaande zondag hervat RBC de competitie met een uitwedstrijd tegen Grenswachters. (Foto: Arthur Verbraak)

De Fendert - RBC 1-6 (1-0)

Opstelling RBC: Michael Kromdijk (Thierry Aarts); Andries Tolenaars (Danny Verstijlen), Gino Pieter, Mike Schalk, Laszlo Boomaars; Lars de Voogd, Skender Memisi (Deion Goveia), Remko van der Kruyssen; Redouan el Allaoui (Tim Egglij), Andrej Numanovic (Papito Puriël), Kevin van Andel

Scoreverloop: 1-0 teg., 1-1 Gino Pieter, 1-2 Papito Puriël, 1-3 Remko van der Kruyssen, 1-4 Deion Goveia, 1-5 Kevin van Andel, 1-6 Papito Puriël