Unieke wedstrijd RBC U17

12-12-2015

ROOSENDAAL - Afgelopen woensdag vond een unieke wedstrijd plaats in het Herstaco Stadion. RBC U17 was gastheer voor het jeugd G-team van Roosendaal.

Het moest een hele mooie belevenis worden voor de jongens en meisjes van het G-team, aangevuld met gastspelers van de Mytylschool. Nadat de eerste indruk over de locatie en het kleedlokaal een beetje was weggezakt, konden de spelers en de bezoekende spelers aan de warming up beginnen. Vol enthousiasme kwamen ze het veld op om daarna gezamenlijk met de spelers van U17 een echte volwaardige warming up te doen. Loop oefeningen, pass oefeningen en natuurlijk schiet oefeningen passeerden de revue.De spelers van U17 gaven het voorbeeld, waarna de spelers en speelsters van het G-team alles perfect nadeden.

Toen alle spieren lekker warm waren en al veel foto's waren gemaakt, kon de wedstrijd gaan beginnen. Terwijl het RBC-lied klonk uit de speakers betraden de spelers onder begeleiding van scheidsrechter Jack Brummer het veld. Na een echte toss (zie foto) klonk dan voor velen eindelijk het startsein. Beide gemengde teams gingen vol overgave van start. Voor iedereen was het even wennen. De spelers van het G-team spelen normaal op een half veld en de spelers van U17 moesten hun plaats afstaan en delen met de overige spelers. Binnen de eerste minuut stond het al 0-1. Dit doelpunt werd uitbundig gevierd door alle spelers. De spelers van U17 vonden dit niet vreemd. Zij zijn immers wel gewend om in de eerste minuten tegen een achterstand aan te kijken. De doelpuntenmachines waren goed warm gedraaid. Met een kleine hulp van U17 scoorden alle spelers van het G-team 1 of meerdere doelpunten, waaronder een paar hele mooie.

De wedstrijd werd perfect geleid door de scheidsrechter. Hij voelde de spanning goed aan en greep in waar nodig was. Dit resulteerde in 2 penalty's en 1 gele kaart. De eindscore van 9-9 geeft aan dat het een prachtige avond is geweest. Het respect aan beide zijden was groot. Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan.