Zevende winst op rij

29-11-2015

ROOSENDAAL - RBC heeft vandaag zijn zevende achtereenvolgende overwinning behaald. In het Herstaco Stadion boekten de oranje witten een verdiende 4-0 overwinning op METO.

Ondanks de hevige tegenwind zette RBC de ploeg uit Hoogerheide vanaf het begin onder druk. Tim Egglij bracht RBC op een 1-0 voorsprong op aangeven van Kevin van Andel. Verder was ook Papito Puriël dichtbij een goal, maar zijn schot raakte de lat.

Nadat in de tweede helft Kevin van Andel op de paal had geschoten, was het Andrej Numanovic die Lars de Voogd een niet te missen kans bood, waardoor de voorsprong werd verdubbeld. Op het einde van de wedstrijd liep RBC nog uit naar 4-0. Topscorer Kevin van Andel schoot de 3-0 binnen op aangeven van Papito Puriël en nadat diezelfde Puriël binnen de beruchte lijnen was gevloerd, trapte Andrej Numanovic de toegekende penalty tegen de touwen en de eindstand op 4-0.

Winnend hoofdtrainer Martijn van Galen over het duel: "De wedstrijd was lastig door de wind. In de eerste helft hadden we veel balbezit en voldoende mogelijkheden om afstand te nemen. Maar we speelden nog te onzorgvuldig. In de tweede helft kwam METO meer uit zijn schulp en daar profiteerden wij van. De uitslag is prima, maar gelukkig blijven er altijd verbeterpunten over."

Door de nederlaag van SC Gastel tegen koploper Victoria '03 steeg RBC naar de vierde plaats. De achterstand op Victoria '03 blijft echter onverminderd 4 punten. In de 2e periode gaan de Roosendalers op doelsaldo aan de leiding, gevolgd door ODIO en Victoria '03. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - METO 4-0 (2-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Andries Tolenaars), Danny Verstijlen (Andreas Dalampekis), Danny Mathijssen, Tim Egglij; Gino Pieter, Lars de Voogd, Redouan el Allaoui (Skender Memisi); Papito Puriël, Andrej Numanovic, Kevin van Andel.

Scoreverloop: 1-0 Tim Egglij, 2-0 Lars de Voogd, 3-0 Kevin van Andel, 4-0 Andrej Numanovic

Scheidsrechter: J.G.C. Huijskens