RBC trotseert Standdaarbuitense storm

15-11-2015

STANDDAARBUITEN - RBC trok vandaag ten strijde in Standdaarbuiten en trotseerde daar storm en tegenstander SVC. De oranje witten boekten een zwaarbevochten 0-1 overwinning en voegden wederom drie punten toe aan het totaal.

De resultaten van RBC van de afgelopen weken waren in Standdaarbuiten niet onopgemerkt gebleven. SVC had zich tot de tanden bewapend en zocht constant de grens op van het toelaatbare. De strijdwijze van SVC en de najaarsstorm zorgden er voor dat RBC geen gemakkelijke middag had. Na een goede kans voor Redouan el Allaoui zette topscorer Kevin van Andel halverwege de eerste helft de Roosendalers op voorsprong. Met die 0-1 stand zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft dacht RBC op 0-2 te komen door een kopbal van Andrej Numanovic, maar de treffer werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Kevin van Andel kreeg nog twee goede mogelijkheden om tot scoren te komen, maar slaagde daar uiteindelijk niet. Aan de andere kant stond de verdediging van RBC als een huis en kon SVC alleen gevaarlijk worden uit standaardsituaties. Dat resulteerde dus in een 0-1 overwinning voor RBC. En ook belangrijk, de ploeg keerde blessurevrij terug in Roosendaal.

Hoofdtrainer Martijn van Galen sprak van een zwaarbevochten overwinning: "De omstandigheden waren verre van ideaal. Veel wind, een zwaar veld en vooral een tegenstander die zijn huid duur verkocht. Ze namen de grenzen die de scheidsrechter hen gaf. Met name in de tweede helft werd SVC gevaarlijk uit stilstaande momenten. Aan de andere zijde hadden we enkele goede kansen op 0-2. Een zuiver doelpunt van Andrej Numanovic werd nog afgekeurd wegens buitenspel omdat de scheidsrechter het verkeerde signaal van de grensrechter opvolgde. Helaas heb je ook met zulke zaken te maken. Al met al een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning."

In de inhaalrace op de koploper deed RBC goede zaken. Grenswachters speelde 2-2 gelijk bij BVV '63, waardoor de achterstand van RBC - op de nieuwe koploper Victoria '03 - nu nog maar vier punten bedraagt. Komend weekend zijn er beker- en inhaalwedstrijden, waardoor RBC geen competitie verplichtingen heeft. De week daarna speelt RBC thuis tegen METO. (Foto: Arthur Verbraak)

SVC - RBC 0-1 (0-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Mathijssen, Tim Egglij, Andries Tolenaars; Gino Pieter, Lars de Voogd, Redoua el Allaoui; Papito Puriël, Andrej Numanovic (Skender Memisi), Kevin van Andel

Scoreverloop: 0-1 Kevin van Andel

Scheidsrechter: N.L.M. van Engelen