RBC steunt sport Mytylschool

09-11-2015

 

ROOSENDAAL - RBC voorzitter Jos Hermsen overhandigde gisteren voorafgaand aan de wedstrijd van RBC tegen BVV '63 een waardecheque van € 500 aan twee leerlingen en de sportdocenten van de Mytylschool. Het geld gaat gebruikt worden om de leerlingen een mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan naschoolse
sportactiviteiten. De activiteitencommissie van RBC besloot om op het Roosendaals Treffen niet alleen voor RBC reclame te maken, maar er ook een goed doel aan te koppelen. Zij verkochten die zondag RBC merchandising voor de leerlingen van de Mytylschool. De docenten van de school stelden voor om het geld te gaan willen gebruiken voor het stimuleren van naschoolse sport.

Op woensdag 7 oktober vonden er diverse sportclinics plaats in en rond het schoolgebouw van de Mytylschool. RBC-hoofdtrainer Martijn van Galen en jeugd assistent trainer Charel Habets verzorgden de voetbal clinic. Zij werden geholpen door de leidster van het G-team van RKVV Roosendaal, Miranda Smits. De leerlingen die proeftrainingen voetbal willen gaan doen, komen onder haar leiding. De laatste proeftraining zal plaats gaan vinden in het Herstaco Stadion met ondersteuning van trainers en spelers van RBC.

Op de dag dat de cheque werd overhandigd, waren alle geïnteresseerde leerlingen met hun familie en alle docenten uitgenodigd om de wedstrijd te komen bezoeken.
De toss werd gedaan door een leerling onder toeziend oog van de scheidsrechter en RBC mascotte Boy Buffel. Na alle spelers en scheidsrechter veel succes gewenst te hebben, konden zij gaan genieten van de wedstrijd. Onder een flauw zonnetje, maar met heerlijke temperatuur, zagen zij RBC maar liefst zes doelpunten scoren.