RBC wil positieve flow voortzetten

06-11-2015

 

          

 

ROOSENDAAL - Na vier achtereenvolgende overwinningen zit RBC in een positieve flow en is het zaak voor de oranje witten om deze tegen BVV '63 voort te zetten. De ploeg uit Bergen op Zoom is namelijk de volgende tegenstander.

Om in die positieve flow te blijven, waakt hoofdtrainer Martijn van Galen er voor dat zijn selectie niet gaat verslappen: "Ik blijf er op hameren dat we iedere wedstrijd uiterst serieus en geconcentreerd moeten benaderen. Bovendien staan we nog steeds op een plek waar we niet willen staan. Daarvoor zijn we echter ook afhankelijk van puntverlies door ploegen boven ons." Die teams - Grenswachters, Victoria '03, SC Gastel, Noordhoek en ODIO - spelen zondag allemaal thuis tegen lager geklasseerde clubs. Winst is dus voor RBC noodzakelijk. Bij RBC keert Redouan el Allaoui weer terug van een blessure.

BVV '63 staat momenteel op de twaalfde plaats en heeft na de promotie uit de 5e klasse vorig jaar handhaving als doelstelling. RBC speelde nog nooit tegen deze Bergse club, die in 1963 als zaterdagclub werd opgericht onder de naam BVVB en later haar naam veranderde in ZPR '84. In 2010 koos de inmiddels naar het zondagvoetbal overgestapte club haar huidige naam en ruilde de oranje-groene clubkleuren in voor maroon (kastanje bruin)-oranje, dezelfde kleuren die AS Roma draagt.

De wedstrijd van aanstaande zondag is de eerste in de tweede periode en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Heijden. De aftrap is om 14.30 uur. Tickets voor de Zuid- en Oosttribune zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa van het Herstaco Stadion. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.