Ruime zege in Zeeland

01-11-2015

VLISSINGEN - RBC boekte vandaag een ruime zege in Zeeland. In Vlissingen werd Zeeland Sport met 1-7 verslagen.

En wederom wonnen de oranje witten met grote cijfers. Na vier achtereenvolgende overwinningen staat de teller op 24 goals voor en 2 goals tegen. Hoofdtrainer Martijn van Galen heeft van RBC inmiddels een geoliede machine gemaakt, waarbij iedereen tot scoren kan komen.

RBC maakte Zeeland Sport, dat tot nu toe alle wedstrijden had verloren, vanaf het begin duidelijk dat zij vandaag geen kans konden maken op hun eerste punten. Papito Puriël scoorde binnen het kwartier de 0-1. Diezelfde Puriël gaf een kwartier later Lars de Voogd gelegenheid de 0-2 binnen te koppen. Nog voor rust zette Puriël RBC op een 0-3 voorsprong (zie foto).

In de tweede helft begon RBC opnieuw sterk en nam vrij snel een 0-4 voorsprong. Tim Egglij liet de doelman van Zeeland Sport met een enorme knal kansloos. Omdat RBC even de touwtjes liet vieren, kon Mourad Meccaoui namens de Zeeuwen iets terug doen: 1-4. Na die tegentreffer draaide RBC de duimschroeven weer wat strakker aan, hetgeen resulteerde in de 1-5 van Gino Pieter. Uit een voorzet van Kevin van Andel wist de ingevallen Skender Memisi de voorsprong te vergroten naar 1-6. Diezelfde Van Andel bracht tenslotte de uiteindelijke 1-7 eindstand op het scorebord.

Martijn van Galen sprak over een verdiende en terechte overwinning: "Vooraf op papier leek er zeker een overwinning in te zitten, maar onderschatting kan een valkuil zijn. We hebben uiteindelijk een verdiende en terechte overwinning behaald. Zeeland Sport groef zich niet in en kwam de eerste helft er soms toch venijnig uit. Maar wij hadden veruit het meeste balbezit en kansen. Jammer dat we toch een doelpuntje hebben weggegeven. Dat was niet nodig."

RBC blijft door deze overwinning weliswaar op de zesde plaats staan, maar zag de voorsprong van koploper Grenswachters slinken tot 5 punten. (Foto: Arthur Verbraak)

Zeeland Sport - RBC 1-7 (0-3)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Verstijlen, Danny Mathijssen (Andreas Dalampekis), Laszlo Boomaars; Gino Pieter, Tim Egglij, Lars de Voogd; Papito Puriël, Kevin van Andel, Andries Tolenaars (Skender Memisi)

Scoreverloop: 0-1 Papito Puriël, 0-2 Lars de Voogd, 0-3 Papito Puriël, 0-4 Tim Egglij, 1-4 Mourad Meccaoui, 1-5 Gino Pieter, 1-6 Skender Memisi, 1-7 Kevin van Andel

Scheidsrechter: P.F. de Vos