En dat is zes...

18-10-2015

ROOSENDAAL - Tegen NSV en ODIO werd elf maal het vijandelijke doel getroffen. Vandaag bleef de teller tegen WVV '67 op zes steken. RBC steekt in vorm.

Binnen een minuut nadat scheidsrechter Kant voor het beginsignaal had gefloten, had Gino Pieter de 1-0 al achter de Woensdrechtse doelman liggen. Een fantastisch begin voor de oranje witte brigade van Martijn van Galen. Een kwartier later wist Kevin van Andel de voorsprong te verdubbelen door WVV-keeper Vriens met een lob te passeren. Door de vroege voorsprong werd RBC minder scherp, waardoor WVV '67 ontsnapte aan een grotere achterstand. Vlak voor het rustsignaal schampte een bal van Kevin van Andel nog de lat, waardoor RBC slechts met een 2-0 voorsprong de kleedkamer betrad.

Net zoals vorige week tegen ODIO liep RBC na rust binnen vijf minuten uit naar 5-0. Lars de Voogd opende het bal met een fantastische afstandsschot: 3-0. Een minuut later wist de mee opgestoomde Danny Mathijssen RBC op een 4-0 voorsprong te zetten. Andries Tolenaars vergrootte de voorsprong naar 5-0. Daarna wist WVV '67 iets terug te doen door Dylan van der Waal. De oranje witten bleven op jacht naar meer goals. Dotten van kansen waren er voor Andries Tolenaars, Andrej Numanovic en Kevin van Andel, maar die werden niet benut. Gino Pieter wist uiteindelijk met zijn tweede goal van de middag RBC op 6-1 te schieten (zie foto).

Martijn van Galen was tevreden over de overwinning van zijn ploeg: "Ik was blij met de snelle 1-0. Maar dat maakte het ook moeilijk. Aan het eind van de eerste helft werden we wat gemakzuchtig. In de tweede helft hebben we geprobeerd de score op te schroeven. Met alle respect voor WVV, maar we hadden dubbele cijfers kunnen en moeten halen."

Door de overwinning is RBC inmiddels in het linker rijtje beland. De achterstand op koploper Grenswachters bedraagt echter nog steeds zeven punten. Het enige minpunt van vanmiddag waren de blessures van Redouan el Allaoui en Papito Puriël.

Volgende week is er geen competitievoetbal. RBC speelt dan voor de 2e ronde van de KNVB-beker thuis tegen Hoofdklasser DOSKO. De wedstrijd in het Herstaco Stadion is op zaterdagavond. Aanvang 20.00 uur. Aanstaande dinsdag speelt RBC in Sint Willebrord eerst nog een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Rood Wit W. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - WVV '67 6-1 (2-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Andreas Dalampekis), Danny Verstijlen, Danny Mathijssen, Laszlo Boomaars; Gino Pieter, Tim Egglij, Lars de Voogd; Redouan el Allaoui (Andries Tolenaars), Kevin van Andel, Papito Puriël (Andrej Numanovic)

Scoreverloop: '1 Gino Pieter 1-0, '15 Kevin van Andel 2-0, '53 Lars de Voogd 3-0, '54 Danny Mathijssen 4-0, '58 Andries Tolenaars 5-0, '61 Dylan van der Waal 5-1, '76 Gino Pieter 6-1

Scheidsrechter: A. Kant