Overwinning in Ossendrecht

11-10-2015

OSSENDRECHT - Afgelopen zondag boekte RBC de eerste overwinning. Hoofdtrainer Martijn van Galen hoopte dat zijn ploeg hier een goed gevolg aan zou geven. En dat deden de oranje witten. In Ossendrecht won RBC met maar liefst 0-8.

RBC begon uitstekend aan de wedstrijd en zette ODIO vanaf het begin onder druk. Na een dik kwartier zette Andrej Numanovic zijn ploeg op een 0-1 voorsprong uit een voorzet van Laszlo Boomaars. Daarna volgden er legio mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar de RBC-supporters moesten tot vlak voor rust wachten op de tweede goal. Tim Egglij kopte een vrije trap achter de ODIO-doelman: 0-2.

Ondanks dat ODIO toch eerder al Grenswachters en SC Gastel had verslagen, was de Ossendrechtse ploeg vanmiddag niet in staat om RBC pijn te doen. Want ook in de tweede helft voetbalde RBC weer de ene na de andere kans bij elkaar. En nu stond het vizier van de Roosendaalse ploeg nog meer op scherp. Al vrij vroeg in de tweede helft liep RBC in een tijdsbestek van vijf minuten uit naar een 0-5 voorsprong. Doelpuntenmakers waren Kevin van Andel (2x) en Gino Pieter. Ook in het restant van de wedstrijd wist RBC nog drie keer het net te vinden. Redouan el Allaoui bracht de stand op 0-6. Met een tweede goal vergrootte Andrej Numanovic de voorsprong naar 0-7. Ook Tim Egglij scoorde een tweede doelpunt. Hij schoot uit een vrije trap de 0-8 op het Ossendrechtse scorebord.

Martijn van Galen was tevreden over de prestatie van zijn team: "We zijn dit seizoen begonnen met een nieuwe groep en in het begin misten we nogal wat spelers. Maar ik zie in het team een stijgende lijn. Natuurlijk waren we gewaarschuwd voor ODIO - zij hadden immers Grenswachters en Gastel verslagen - maar vandaag speelden we gewoon goed. Vooral de 0-2 net voor rust was een heel belangrijke goal. ODIO moest nu toch wat forceren, maar in de tweede helft liepen we snel uit. Het was gewoon een fijne overwinning en goed voor het moraal."

Aanstaande zondag speelt RBC opnieuw tegen een ploeg uit de Zuidwesthoek. Dan komt WVV '67 uit Woensdrecht naar het Herstaco Stadion. (Foto: Arthur Verbraak)

ODIO - RBC 0-8 (0-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Verstijlen (Andries Tolenaars), Danny Mathijssen, Laszlo Boomaars; Tim Egglij, Gino Pieter (Andreas Dalampekis), Lars de Voogd; Kevin van Andel, Andrej Numanovic, Redouan el Allaoui

Scoreverloop: 0-1 Andrej Numanovic, 0-2 Tim Egglij, 0-3 Kevin van Andel, 0-4 Kevin van Andel, 0-5 Gino Pieter, 0-6 Redouan el Allaoui, 0-7 Andrej Numanovic, 0-8 Tim Egglij.

Scheidsrechter: S.C.A. van Zuilichem