Opnieuw nederlaag RBC

26-09-2015

ROOSENDAAL - RBC heeft ook haar tweede thuiswedstrijd verloren. SC Gastel won met 1-2.

RBC begon goed aan de wedstrijd en bekroonde dat in de 14e minuut met de eerste voorsprong van dit seizoen. Andrej Numanovic verschalkte de SC Gastel-doelman met een rake kopbal (zie foto). Lang konden de oranje witten niet van de voorsprong genieten want twee minuten later bracht Robin Dierks SC Gastel alweer op gelijke hoogte. In het restant van de eerste helft had SC Gastel een licht overwicht, maar wist Thierry Aarts niet te passeren.

In de tweede helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar creëerden allebei weinig mogelijkheden om tot scoren te komen. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, totdat Nicky de Frel tien minuten voor het eindsignaal Thierry Aarts met een afstandsschot wist te verschalken. Ondanks dat de wedstrijd geen winnaar verdiende, nam SC Gastel daardoor toch de drie punten mee naar huis.

RBC-trainer Martijn van Galen keek na afloop met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd: "We hadden een goede start en kwamen gelukkig op 1-0. Bij de 1-1 werden gemaakte afspraken niet nagekomen. De tweede goal van Gastel was puur toeval, een zondagsschot op zaterdagavond! Eigenlijk had die niet eens goedgekeurd mogen worden, want de bal lag bij de van te voren snel genomen vrije trap niet stil. Maar goed, dan moeten we slimmer zijn en er gewoon voor gaan staan. Maar al met al hebben we gewoon zelf te weinig gecreëerd."

Aanstaande zondag speelt RBC opnieuw thuis. Dan komt NSV op bezoek in het Herstaco Stadion. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - SC Gastel 1-2 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Laszlo Boomaars, Danny Verstijlen, Tim Egglij, Mike Schalk (Pepito Puriël); Remko van der Kruyssen, Danny Mathijssen, Andries Tolenaars; Redouan el Allaoui (Giovanni Verduijn), Andrej Numanovic, Kevin van Andel

Scoreverloop: 14' Andrej Numanovic 1-0, 16' Robin Dierks 1-1, 79' Nicky de Frel 1-2

Scheidsrechter: J.J.C. Kuijpers