Rob Hellendoorn hoofd voetbalopleiding

26-09-2015

 

ROOSENDAAL - Rob Hellendoorn keert terug op het oude nest. Hij wordt hoofd van de RBC voetbalopleiding.

RBC was al een tijdje op zoek naar een opvolger voor Gommy Nooijens en heeft die gevonden in de oud RBC-er. De functie is voor de 62-jarige Hellendoorn niet onbekend. Hij vervulde deze functie bij RBC al van 2001 t/m 2003.

Hellendoorn begon zijn voetbalcarrière als 7-jarige bij RBC op De Luiten. Hij doorliep bij RBC de jeugd en kwam via het 2e elftal in het 1e elftal terecht. In 1977 vertrok hij bij RBC en voetbalde daarna nog 5 jaar in België. In 1982 begon hij als trainer bij de C-jeugd van RBC. Na een jaar stapte hij over naar de senioren en trainde o.a. bij Chrislandia, De Schutters, Steenbergen en Strijen. Na Strijen belandde Hellendoorn weer op het oude nest bij RBC en trainde hij de B- en de A- jeugd. Tevens maakte hij wedstrijdanalyses voor het 1e elftal. Na deze periode trainde hij drie jaar bij Roosendaal. Hierna keerde Hellendoorn voor de derde keer terug bij RBC als trainer van het 2e elftal en assistent-trainer van het 1e elftal. In het seizoen 1997-1998 leidde hij zelfs, samen met Henk van de Ven, het 1e elftal in de 1e divisie, nadat hoofdtrainer Jan Poortvliet was ontslagen. Daarna bekleedde hij twee jaar de functie van hoofd jeugdopleiding. Vanwege een overplaatsing voor zijn werk bij Defensie kon Hellendoorn werk en voetbal niet meer combineren en verliet RBC. Vijf jaar later keerde hij terug in de voetballerij en werd hoofd technisch coördinator bij Roosendaal. Na vijf jaar verruilde hij deze club voor METO, waar hij de afgelopen drie seizoenen dezelfde functie vervulde.

RBC wil haar voetbalopleiding blijven verbeteren en Hellendoorn wil daar graag aan bijdragen: "Mijn ambities zijn nog steeds om mensen in de sport, op wat voor gebied dan ook, fysiek, technisch, mentaal, op lesgeven, organisatorisch, etc., te begeleiden en de ervaringen die ik heb opgedaan de afgelopen jaren als instructeur, voetballer, trainer en opleider te delen. Daarom hoop ik ook bij RBC mijn ervaringen te kunnen delen met de huidige staf. Mijn doelstelling is dan ook om de voetbalopleiding van RBC op een hoger niveau te tillen, samen met de mensen die er op dit moment werken. Open, transparant en eerlijk samenwerken en wederzijds respect voor elkaars mening is voor mij belangrijk. Natuurlijk zullen we het niet altijd eens zijn met elkaar, maar we kunnen op zijn minst luisteren naar elkaar en elkaars mening respecteren. Als je als team optrekt, ben je sterk en kan je resultaten halen. Ik hoop dat wij aan het einde van het seizoen kunnen constateren, dat we een teamprestatie hebben neergezet wat heeft geresulteerd tot een nog betere voetbalopleiding."

Hellendoorn gaat volgende week een rondje langs de velden doen om kennis te maken met trainers, spelers, overige begeleiders en ouders.