Even voorstellen..... RBC U14

17-09-2015

 

ROOSENDAAL - De komende weken zal er een korte vooruitblik worden gegeven op het aankomend seizoen door de trainer en één speler van het team. Deze keer is U14 aan de beurt.

De eerste jaars C-junioren van U14 komen uit in de Hoofdklasse, waar ze tegen louter oudere tegenstanders spelen. Ze zijn ingedeeld bij Madese Boys C1, Beek Vooruit C1, Kloetinge C1, Unitas '30 C1, RCS C1, Steenbergen C1, Boeimeer C1, Halsteren C1, Internos C1, DESK C1 en Dubbeldam C1.

Het team staat onder leiding van trainer Leon Withagen (zie foto), assistent-trainer Anas Hammo en teammanager Rik Luijks.

Trainer Leon Withagen, die aan zijn derde jaar begint bij RBC, heeft zeer veel vertrouwen in het komend seizoen: "Dit team is uiterst talentvol met zeer veel potentie en kan mooie dingen gaan laten zien. Gezien de breedte van de selectie, 15 spelers en 3 keepers, zit er veel onderlinge concurrentie in de selectie. De drie keepers gaan op toebeurt mee met U15. Ruim twee derde van deze groep heeft vorig jaar op divisieniveau de titel gepakt met U13. In de competitie wil ik bovenin mee gaan draaien en meedoen om de prijzen, wat mogelijk is dankzij de kwaliteit in deze groep."

Onder andere Geovanni Leander moet gaan zorgen dat hij zijn doel schoon houdt: "Dit is nu mijn tweede jaar bij RBC en ik heb er weer veel zin in. We hebben een goed team, waarvan ik de meeste al ken van vorig jaar uit de U13. Als we met z'n allen er voor gaan, dan weet ik zeker dat we mee kunnen doen voor het kampioenschap. Voor mezelf wil ik me verder ontwikkelen als keeper, en nu ik ook al af en toe met de U15 mee mag doen, denk ik dat dat wel gaat lukken."

RBC U14 heeft de eerste twee wedstrijden voor de competitie al achter de rug. Halsteren C1 en Beek Vooruit C1 werden allebei met 2-1 aan de kant gezet. Zaterdag gaat RBC U14 op bezoek bij Internos C1.