RBC start met gelijkspel

06-09-2015

 

 

OUDENBOSCH - RBC is de competitie gestart met een 1-1 gelijkspel bij Victoria '03. De twee ploegen, die vorig seizoen in de halve finale van de nacompetitie uitgeschakeld werden en daardoor promotie naar de 3e klasse misten, hielden elkaar op Sportpark Albano in evenwicht.

Door de kenners werden beide ploegen, samen met SC Gastel, vooraf als kampioenskandidaten gezien. Er stond vandaag dus direct een topper op het programma. Aan het spel was dan ook duidelijk te merken dat geen van de twee teams wilde verliezen.

In de eerste helft waren de twee teams gelijkwaardig aan elkaar, maar creëerden niet veel kansen. Voor RBC bleef het bij schoten van Lars de Voogd en Andrej Numanovic. Na rust kwam RBC goed uit de startblokken, maar Skender Memisi zag zijn schot op de paal belanden. Diezelfde Memisi legde na een kwartier spelen de Oudenbosche rechtsbuiten Dennis Tevel neer in het strafschopgebied. De door scheidsrechter Dekkers toegekende penalty werd door Alex van 't Geloof binnengetrapt: 1-0. Een kwartier later kwam Victoria '03 met tien man te staan, nadat Nicky Musters zijn tweede gele kaart ontving vanwege een overtreding op Tim Egglij. Al vrij snel na die rode kaart bracht Redouan el Allaoui RBC verdiend op gelijke hoogte. De oranje witten poogden alsnog de overwinning binnen te slepen, maar slaagden daar uiteindelijk niet meer in. De grootste kans daartoe kreeg Andrej Numanovic, die na een een mooie solo actie zijn schot op de lat zag belanden.

Hoofdtrainer Martijn van Galen was uiteindelijk toch tevreden met het punt: "Victoria '03 is gewoon een moeilijke tegenstander. Het laatste kwartier speelden we pas zoals het hoorde, maar ja toen was het inmiddels tien tegen elf. De spelers waren na afloop bijzonder teleurgesteld en dat is in ieder geval een goed teken."

Victoria '03 - RBC 1-1 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Verstijlen, Laszlo Boomaars, Tim Egglij; Lars de Voogd, Skender Memisi (Giovanni Verduijn), Andries Tolenaars; Remko van der Kruyssen, Andrej Numanovic, Redouan el Allaoui.

Scoreverloop: 63. Alex van 't Geloof (penalty); 81. Redouan el Allaoui.

Scheidsrechter: G.W.C.M. Dekkers

Aantal toeschouwers: 250