Even voorstellen..... RBC U12

08-09-2015

 

ROOSENDAAL - De komende weken zal er kort een vooruitblik worden gegeven op het aankomend seizoen door de trainer en een speler van een jeugdteam. Het eerste team wat aan de beurt is, is RBC U12.

RBC U12 komt dit seizoen uit in de 1e klasse O12-1, een besloten competitie voor jongens die niet ouder zijn dan 12 jaar. Dit houdt in dat het aantreedt tegen de leeftijdsgenoten van grotere amateurverenigingen in de regio. RBC is ingedeeld bij de O12 teams van Baronie, Oranje Wit, Roosendaal, MOC '17, JEKA, Boeimeer, Beek Vooruit, Sarto, Unitas '30, TSC en SC 't Zand.

Het team staat onder leiding van hoofdtrainer Erik van Benthem (zie foto), assistent-trainer Maurice Nuijten en teammanager Hidde Poppelaars.

De verwachtingen van de trainer, Erik van Benthem: "Ik kijk heel erg uit naar komend seizoen. Het is een leuk team met zeker potentie. De uitdaging ligt bij de ontwikkeling van de spelers richting het grote veld en de persoonlijke ontwikkeling. De stap van het halve naar het hele veld zal wennen zijn voor de jongens. Ook aangezien de voorbereiding niet optimaal was, met veel spelers die laat van vakantie terug kwamen, zullen we tijdens de beker- en competitiewedstrijden moeten gaan wennen aan elkaar en aan het grote veld. Ik verwacht dan ook dat wij leuk mee gaan draaien in de competitie, waar het nog aftasten is wat voor niveau er in deze competitie zal liggen, aangezien dit het eerste jaar is dat deze er is. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij er met spelers en staf een goed en leuk seizoen van maken."

Levi van Baal, is afkomstig van VVR uit Rijsbergen: "Afgelopen seizoen speelde ik bij VVR in de E1, meestal in de spits. Dat ging best goed want RBC scoutte mij en mocht ik op een proeftraining komen. Daarna werd mijn vader gebeld dat ik was aangenomen bij RBC, daar ben ik zeker heel blij mee. Ik verwacht een leuk seizoen te gaan draaien met ons team. Maar dat zal best wel moeilijk worden in de competitie tegen clubs als Boeimeer en Baronie. Het verschil met RBC en mijn oude club is, dat ik bij RBC veel meer kan voetballen en trainen op een hoger niveau."

Afgelopen zaterdag won RBC U12 zijn eerste bekerwedstrijd. Stadgenoot DVO '60 D2 werd met 13-2 verpletterd. Aanstaande zaterdag speelt RBC U12 zijn eerste competitiewedstrijd uit tegen Oranje Wit O12 om 9:45 uur.