Terugkeer naar vertrouwde grond

28-08-2015

 

ROOSENDAAL - Aanstaande zondag kan RBC zich plaatsen voor de 2e ronde van de KNVB-beker in het district Zuid 1. Dankzij de twee eerdere overwinningen op Vrederust en Schijf is daarvoor een gelijkspel tegen 5e klasser Rimboe voldoende.

Voor deze wedstrijd keert RBC weer terug naar vertrouwde grond. In het eerste jaar van de herstart was Sportpark Rimboe immers de thuishaven van de oranje witten. Ook nu nog maakt RBC, voor het 2e elftal en de jeugd, regelmatig gebruik van het prachtige sportpark in de bossen van Wouwse Plantage.

Hoofdtrainer Martijn van Galen heeft nog steeds geen volledige selectie tot zijn beschikking. Andreas Dalampekis is door de Belgische voetbalbond inmiddels vrij gegeven. Papito Puriël, Remko van der Kruyssen en Redouan el Allaoui zijn weliswaar teruggekeerd van vakantie, maar daar staat tegenover dat nu weer Gino Pieter en Kevin van Andel hun koffers hebben ingepakt. Toch ziet Van Galen ook positieve aspecten: "Dit is tevens de laatste wedstrijd voor het begin van de competitie. Daarom gaan we de wedstrijd heel serieus benaderen en benutten om de spelers die terug zijn van vakantie speelminuten te laten maken". Naast de vakantiegangers ontbreken ook de geblesseerde Marcello van Daalhuizen, Deion Goveia en Danny Mathijssen. 'De blessure van Danny valt gelukkig mee, die is volgende week weer beschikbaar", aldus Van Galen.

De laatste keer dat RBC en Rimboe elkaar troffen was vorig seizoen tijdens het Dorpentoernooi. RBC won toen met 16-1.

De wedstrijd op Sportpark Rimboe begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ramcharan.