Opnieuw bekerwinst

25-08-2015

SCHIJF - RBC won ook de tweede poulewedstrijd voor de 1e ronde van de KNVB-beker. In Schijf werd met 2-5 gewonnen, waardoor de oranje witten nu alleen op kop gaan in groep 2 37.

Hoofdtrainer Martijn van Galen had vooraf al aangegeven dat RBC aan de bak moest en dat kwam uit. Bij rust keek RBC namelijk tegen een 2-1 achterstand aan. Skender Memisi wist RBC eerst nog op gelijke hoogte te brengen nadat Schijf een 1-0 voorsprong had genomen, maar vier minuten later stond het alweer 2-1. "De eerste helft hadden we het moeilijk tegen een fysiek sterke tegenstander. Bij de twee doelpunten stonden we slecht te verdedigen. Die waren niet nodig geweest als we overtuigender hadden ingegerepen", aldus Van Galen.

In de tweede helft stelde RBC orde op zaken. Binnen vijf minuten zette Andries Tolenaars de oranje witten met twee goals op een 2-3 voorsprong. Nog binnen het kwartier gaf Andrej Numanovic met een snoekduik Schijf de genadeklap: 2-4. Daarna kreeg RBC meerdere mogelijkheden, maar die werden niet benut. Uiteindelijk wist Tim Egglij vlak voor het eindsignaal de voorsprong voor RBC nog te vergroten naar 2-5. Van Galen was tevreden over het spel van zijn ploeg in de tweede helft: "De tweede helft hebben we met goed en agressief voetbal de boel recht gezet. Ik ben vooral tevreden met deze veerkracht en de wil om te winnen."

Aanstaande zondag kan RBC zich definitief plaatsen voor de 2e ronde als het in de uitwedstrijd bij Rimboe minimaal gelijk speelt. Rimboe verloor gisteravond met 3-2 bij Vrederust en staat op de laatste plaats in de groep.

Schijf - RBC 2-5 (2-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Giovanni Verduijn), Gino Pieter, Danny Verstijlen, Lars Boomaars; Lard de Voogd, Tim Egglij, Skender Memisi (Jovanni van Nijnatten); Andries Tolenaars, Andrej Numanovic, Kevin van Andel.

Scoreverloop: 1-0 teg., 1-1 Skender Memisi, 2-1 teg., 2-2 Andries Tolenaars, 2-3 Andries Tolenaars, 2-4 Andrej Numanovic, 2-5 Tim Egglij.

Scheidsrechter: M.A. Couvreur