Deion Goveia terug bij RBC

07-06-2015

 

Roosendaal, 7 juni 2015. Voormalig jeugdspeler Deion Goveia keert volgend seizoen terug bij RBC. Hij is afkomstig van de Belgische 3e klasser Royal Cappelen.

Op het moment dat RBC in 2011 failliet ging, speelde Goveia bij de oranje witten in de A1. Noodgedwongen moest de jongeling op zoek naar een andere club. Die vond hij in TVC Breda, waar hij drie seizoenen voor uitkwam. Met de Viola's promoveerde hij van de 4e naar de 3e klasse. Zijn talent bleef niet onopgemerkt. Goveia kon voor dit seizoen kiezen tussen Baronie en Royal Cappellen. Hij koos voor de Belgische 'topklasser'.

Helaas werd het afgelopen seizoen geen succes. In november raakte Goveia geblesseerd en kon na zijn herstel geen plaats meer afdwingen in de goed draaiende Belgische ploeg, die uiteindelijk ook de titel pakte in de 3e klasse. Martijn van Galen wist Goveia over te halen om voor komend seizoen voor RBC te kiezen en is blij met zijn komst. "Deion is een speler die techniek en kracht met elkaar combineert. Hij kan aanvallend op het middenveld en in de aanval spelen. Hij is nog jong en heeft potentie om een echt goede voetballer te worden. En hij wil met of via RBC een stap omhoog doen", aldus RBC's nieuwe hoofdtrainer.

De 22-jarige Goveia had nooit verwacht ooit terug te keren bij RBC: "Nee, eigenlijk niet", aldus de voormalige jeugdspeler. "Maar het is zo lekker om volgend seizoen weer in het stadion aan de bak te kunnen. De focus gaat helemaal op RBC. De club wil promoveren en ik wil als speler daar alles aan doen. Ik kijk nu al uit naar de start van het nieuwe seizoen."

Deion Goveia is na Kevin van Andel (Klundert), Laszlo Boomaars (Klundert), Marcello van Daalhuizen (SC Feyenoord), Tim Eggly (TVC Breda), Papito Puriël (TVC Breda) en Danny Verstijlen (TVC Breda) de zevende versterking voor volgend seizoen.