Twee teams in bekerfinale

03-06-2015

 

Roosendaal, 3 juni 2015. Aanstaande zaterdag worden in het district Zuid 1 de bekerfinales gespeeld. RBC staat met twee teams in de finale: U15 en U13.

RBC U15, de kampioen van de 3e divisie D, speelt in Terheijden tegen Wilhelmina Boys C1G uit Best. Dat 1e klasser Wilhelmina Boys zich voor de finale heeft geplaatst, mag met recht een prestatie van formaat worden genoemd. In de halve finale versloegen zij namelijk zeer verrassend 2e divisieclub Nuenen C1 na strafschoppen. Dit moet voor de mannen van trainer Danny Mathijssen een duidelijk signaal zijn dat deze tegenstander zeer zeker niet onderschat mag worden. Maar met de motivatie moet het wel goed zitten, want zo vaak heb je niet de kans om de dubbel te pakken. De wedstrijd begint om 11.30 uur. Supporters die de wedstrijd willen bezoeken opgelet. De A59 is komend weekend afgesloten. U kunt het beste rijden via de A58, A16, afslag Breda-Noord, noordelijke rondweg richting Terheijden. Als u Terheijden nadert en de brug over bent tweede afslag naar Terheijden, eerste rotonde links, tweede rotonde rechts en dan sportpark.

Ook RBC U13 kan de dubbel pakken. Na het behaalde kampioenschap in de 2e divisie C wacht in de bekerfinale Theole D1 uit Tiel. Ook Theole gaat voor de dubbel, want zij werden kampioen in de Hoofdklasse. Vanwege het klassenverschil is RBC ook hier de favoriet, maar in bekervoetbal wil dat niet altijd wat zeggen. Het team van trainer Dogan Kocabaspinar gaat echter gewoon vol voor de winst en wil de cup, net zoals twee seizoenen geleden, opnieuw meebrengen naar Roosendaal. De wedstrijd wordt gespeeld in Nieuwendijk en de aftrap is om 15.00 uur.