Een goed begin is pas het halve werk

22-05-2015

 

 

Roosendaal, 22 mei 2015. Aanstaande maandag, 2e pinksterdag, speelt RBC opnieuw tegen RCS. De oranje witten verdedigen tegen de Zeeuwse 3e klasser een 2-4 voorsprong uit de eerste wedstrijd. Omdat de uitgescoorde goals niet dubbel tellen bij een gelijkspel, zoals in het Europees voetbal, mag RBC met een doelpunt verschil verliezen, bij twee goals wordt er verlengd en/of strafschoppen genomen. Bij elk slechter resultaat ligt RBC er uit.

RCS, dat volgend seizoen overstapt naar het zaterdagvoetbal, wil er alles aan doen om dit seizoen waardig af te sluiten. "Dan zullen ze het zeker niet cadeau geven", aldus trainer-coach Erwin van der Woerdt. "Het is absoluut nog niet gespeeld en we zullen met dezelfde strijd en beleving moeten spelen als in de eerste wedstrijd."

Ondanks de eerste overwinning was Van der Woerdt niet helemaal tevreden: "Een goed begin is pas het halve werk. Het was een prima start, 2-4 winnen bij een 3e klasser, dat is gewoon een heel goed resultaat en daar mogen we trots op zijn. Maar de tweede tegengoal had niet mogen vallen, dan was de uitgangspositie nog beter geweest."

De blessures van Nicky Vromans en Gino Pieter vielen gelukkig mee. Van der Woerdt: "De pijntjes die we hebben overgehouden aan de wedstrijd tegen RCS zijn grotendeels weer hersteld. Een enkeling heeft nog wel wat last, maar dat moet maandag wel over zijn."

De aftrap aanstaande maandag is om 14.30 uur. Scheidsrechter van dienst is de heer Hermus. Hij zal worden geassisteerd door de heren De Vlaam en Van den Bemt.

De toegangsprijs voor de wedstrijd bedraagt € 3. SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13.00 uur.