Prima uitgangspositie RBC

17-05-2015

 

Oost-Souburg, 17 mei 2015. RBC heeft zich een prima uitgangspositie weten te verschaffen voor het bereiken van de finale in de nacompetitie. Bij 3e klasser RCS werd met 2-4 gewonnen.

Reeds na een kwartier nam RBC de leiding door Mike Alderson. Even later raakte de weer herstelde Gino Pieter de lat. Nadat ook Remko van der Kruyssen de mogelijkheid onbenut liet om de voorsprong te verdubbelen, deed Mo Boulahyan dat wel op aangeven van Giovanni Verduijn.

In de tweede helft kwam RBC al snel op een 0-3 voorsprong. Mike Alderson maakt zijn tweede goal op aangeven van Skender Memisi. RCS was echter niet van plan zich zo maar bij een degradatie neer te leggen. RCS-verdediger Yordi Nijland verkleinde de achterstand tot 1-3. De Oost-Souburgers voerden de druk verder op, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan een schot op de paal. In de blessuretijd vielen toch nog twee goals. Eerst liep RBC uit naar 1-4. Mike Alderson stelde Mo Boulahyan in staat zijn tweede goal van de middag te maken. Daarna bracht RCS de eindstand op 2-4 door wederom Yordi Nijland.

Op 2e pinksterdag vindt in het Herstaco Stadion de returnwedstrijd plaats. Dan wordt beslist wie zich voor de finale gaat plaatsen tegen de winnaar van de tweestrijd tussen STEEN en SC Gastel. De eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen werd gewonnen door SC Gastel met 0-1. Foto: Arthur Verbraak.

RCS - RBC 2-4 (0-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter (Mike Schalk), Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans (Tijmen Bot); Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd, Skender Memisi; Mike Alderson, Mo Boulahyan (Mo el Moussaoui) en Giovanni Verduijn.

Scoreverloop: 0-1 Mike Alderson, 0-2 Mo Boulahyan, 0-3 Mike Alderson, 1-3 Yordi Nijland, 1-4 Mo Boulahyan, 2-4 Yordi Nijland.

Scheidsrechter: L.J. Uitterhoeve.