Goede generale voor nacompetitie

10-05-2015

 

Roosendaal, 10 mei 2015. RBC heeft vandaag een goede generale repetitie afgewerkt voor de nacompetitie. De oranjewitten waren met 2-1 te sterk voor kampioen Steenbergen.

De laatste competitiewedstrijd werd door trainer-coach Erwin van der Woerdt puur gebruikt als een laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de play offs. Het resultaat van de wedstrijd deed er immers niet meer toe. Toch ging Van der Woerdt voor een overwinning. Dat zou immers vertrouwen geven voor de nacompetitie. Wat dat betreft slaagde de missie. Steenbergen werd verslagen en Van der Woerdt zag een succesvolle invalbeurt van de weer herstelde Nicky Vromans en Remko van der Kruyssen. De selectie van RBC lijkt tijdig op oorlogssterkte te geraken voor de belangrijke promotiewedstrijden.

Gino Pieter ontbrak nog in de basisopstelling. Zijn plaats werd ingenomen door het 15-jarige talent Tijmen Bot. Hij had, samen met routinier Danny Mathijssen, de taak om het gevaar van topscorer Mike de Nijs in te dammen en slaagde daarin uitstekend. De Nijs scoorde weliswaar voor Steenbergen, maar daar had de jonge verdediger part noch deel aan. RBC-doelman Thierry Aarts wachtte te lang met een inspeelpass op Mathijssen, waardoor de Steenbergse spits de bal in het doel kon blokken. Daarvoor had RBC's topscorer Mike Alderson (zie foto) de oranje witten al vroeg op een 1-0 voorsprong gezet door reeds in de achtste minuut de bal tegen de touwen te werken. Vlak voor rust zorgde de overigens uitstekend keepende Thierry Aarts er persoonlijk voor dat beide ploegen met een 1-1 ruststand de catacomben ingingen door een inzet van Xander Burggraaf te stoppen.

Ook in de tweede helft kregen beide ploegen kansen om te scoren. Uiteindelijk bleek de lat een sta-in-de-weg. Jeroen Augustijn van Steenbergen zag twee keer een bal op de lat belanden en ook RBC-aanvoerder Lars de Voogd raakte het houtwerk. Diezelfde Lars de Voogd zette RBC uiteindelijk wel op een 2-1 voorsprong. Na een overtreding van de Steenbergse doelman Martijn Hagens op Mo Boulahyan schoot hij de toegekende strafschop prima binnen.

Kampioen Steenbergen leed in het Herstaco Stadion zijn tweede competitienederlaag en RBC is de enige ploeg waartegen zij slechts 1 punt wisten te behalen. Maar omdat RBC te veel punten tegen de 'kleintjes' liet liggen, werden zij met een voorsprong van 10 punten wel de terechte kampioen. RBC krijgt echter de mogelijkheid om via de nacompetitie alsnog promotie naar de 3e klasse af te dwingen. Daarin treffen de oranje witten als eerste RCS. De ploeg uit Oost-Souburg eindigde op de twaalfde plaats in de 3e klasse A. Aanstaande zondag reist RBC af naar Zeeland. De return is op maandag 25 mei (2e pinksterdag). De winnaar van deze tweestrijd speelt twee wedstrijden tegen de winnaar van de beslissingswedstrijden tussen STEEN en SC Gastel. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Steenbergen 2-1 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Mathijssen, Tijmen Bot, Roy van Oeveren; Lars de Voogd, Skender Memisi, Redouan el Allaoui (Nicky Vromans); Siebe Pal (Andrej Numanovic), Mo Boulahyan (Remko van der Kruyssen), Mike Alderson.

Scoreverloop: 1-0 Mike Alderson (8'), 1-1 Mike de Nijs (37'), 2-1 Lars de Voogd (76').

Scheidsrechter: Dorsman

Aantal toeschouwers: 151