Goede overwinning voor RBC

26-04-2015

 

Hoogerheide, 26 april 2015. Na twee gelijke spelen heeft RBC vandaag weer het zoet van de overwinning geproefd. METO werd met 0-3 verslagen.

RBC had nog iets goed te maken tegen METO. De ploeg uit Hoogerheide verstoorde in september de seizoensopening in het Herstaco Stadion door een enorme muur voor het eigen doel te posteren. Omdat RBC niet bij machte was hierin een bres te slaan, nam METO de 0-0 juichend mee naar huis. Vandaag liep het echter anders. METO zat weliswaar vanaf het begin weer in de verdedigende stelling, maar na een half uur werd deze doorbroken door Mo Boulahyan, die de bal uit een corner binnenwerkte: 0-1. Tegenvaller was het uitvallen van Gino Pieter met een enkelblessure. De ernst van zijn blessure is nog even afwachten. Zijn vervanger was de 15-jarige Tijmen Bot van U17 en daarmee maakte wederom een aankomend talent van de RBC Voetbalopleiding zijn debuut. Hij speelde overigens een prima partij.

In de tweede helft verdubbelde Lars de Voogd al heel snel de voorsprong voor RBC. Daarna moest overigens de RBC-aanvoerder zich ook met een enkelblessure laten vervangen. In het restant van de tweede helft wist RBC de mogelijkheden die er lagen niet te benutten, tot de blessuretijd. De ingevallen B-junior Giovanni Verduijn gaf een assist op topscorer Mike Alderson, die de 0-3 eindstand op het scorebord liet zetten.

Trainer-coach Erwin van der Woerdt na afloop: "Het was een goede overwinning. We moeten alleen de blessures van Gino en Lars even afwachten. Positief is in ieder geval wel dat Nicky Vromans, Jordy van Dongen en Remko van der Kruyssen dinsdag met de hersteltraining gaan beginnen."

Aanstaande zondag speelt RBC opnieuw een uitwedstrijd. Tegenstander is dan DIOZ uit Zegge. (Foto: Arthur Verbraak)

METO - RBC 0-3 (0-1)

Opstelling RBC:  Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter (Tijmen Bot), Danny Mathijssen, Roy van Oeveren; Lars de Voogd (Giovanni Verduijn), Skender Memisi, Zakaria Benslimane (Andrej Numanovic); Redouan el Allaoui, Mo Boulahyan, Mike Alderson.

Scoreverloop: 0-1 Mo Boulahyan, 0-2 Lars de Voogd, 0-3 Mike Alderson.

Scheidsrechter: M. Bennacer