RBC vergeet zichzelf te belonen

19-04-2015

Roosendaal, 19 april 2015. RBC speelde vandaag 1-1 gelijk tegen Noordhoek. Omdat Steenbergen bij DIOZ met 1-3 wist te winnen, pakten zij de titel.

Noordhoek, dat nog uitzicht heeft op de derde periode, speelde in de eerste helft vrijuit en dat zorgde er voor dat beide ploegen vele kansen creëerden. Doelman Thierry Aarts had een aantal goede reddingen, maar ook RBC had vele mogelijkheden, met name Mike Alderson, Lars de Voogd, Redouan en Allaoui, Skender Memisi en Mo Boulahyan. Uiteindelijk was het topscorer Mike Alderson die RBC uit een voorzet van Gino Pieter op een 1-0 voorsprong zette (zie foto). Overigens werd RBC in de eerste helft wederom geconfronteerd met een geblesseerde speler. Jordy van Dongen moest met een enkelblessure het veld verlaten. Aanstaande woensdag wordt duidelijk wat de precieze schade is.

In de tweede helft ging RBC op jacht naar de 2-0. De oranje witten kregen zóveel kansen, maar stuitten elke keer op de uitstekend keepende Noordhoek-doelman Ruud Hendrikx. Zelfs een door scheidsrechter Munani toegekende strafschop, een kwartier voor het eindsignaal, wist Zakaria Benslimane niet achter Hendrikx te krijgen. En als jezelf niet scoort, treedt onvermijdelijk de aloude voetbalwet in werking. Piet Kouters bracht Noordhoek dan ook onverwachts op gelijke hoogte. Trainer-coach Erwin van der Woerdt baalde dan ook na afloop: "We vergeten onszelf te belonen voor de enorme hoeveelheid kansen die we weten te creëren. En dat is jammer, want we moeten in een goede flow gaan komen voor de komende nacompetitie."

De nacompetitie is inderdaad het podium waar RBC zich op kan gaan voorbereiden nu Steenbergen kampioen is geworden. Er volgen eerst nog drie competitiewedstrijden, tegen METO, DIOZ en Steenbergen, voordat op 17 mei de play offs beginnen. De tegenstander, de nummer 12 uit de 3e klasse A, komt in ieder geval uit Zeeland, namelijk Philippine, RCS, Breskens of Clinge. Foto: Arthur Verbraak.

RBC - Noordhoek 1-1 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Danny Mathijssen, Jordy van Dongen (Zakaria Benslimane); Lars de Voogd, Skender Memisi, Redouan el Allaoui; Siebe Pal (Giovanni Verduijn), Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Mike Alderson.

Scoreverloop: 1-0 Mike Alderson, 1-1 Piet Kouters.

Scheidsrechter: F. Munani.