RBC versterkt zich met Tim Eggly van TVC Breda

15-04-2015

 

Roosendaal, 15 april 2015. Tim Eggly, één van de sterkhouders van 3e klasser TVC Breda, speelt volgend seizoen voor RBC.

De 21-jarige Ulvenhouter speelde in de jeugd bij NAC Breda en Baronie. Als A-junior keerde hij terug naar 5e klasser UVV '40, de club uit zijn woonplaats waar hij ooit begon, en werd direct een vaste kracht in het 1e elftal. Eggly: "Het niveau in de 5e klasse leek echter nergens op en toen trainer Martijn van Galen mij polste voor TVC Breda was mijn keuze heel snel gemaakt. Ik heb er geen moment spijt van gehad. TVC Breda is een leuke club en het niveau is echt heel hoog. Maar gezien de ambities van RBC zie ik daar toch een grotere uitdaging."

Van Galen, nu nog trainer bij TVC Breda, heeft Eggly inmiddels voor het derde seizoen onder zijn hoede: "Tim is een complete voetballer. Is technisch goed, fysiek sterk en heeft een enorm goede wedstrijdmentaliteit. Hij is linksbenig en zowel centraal achterin als links op het middenveld inzetbaar. Hij is nog maar 21 jaar, maar al drie jaar één van de dragende spelers van TVC Breda."