Eerste versterking voor volgend seizoen

13-04-2015

 

Roosendaal, 13 april 2015. De eerste versterking voor volgend seizoen is binnen. Het is de van SC Feyenoord afkomstige Marcello van Daalhuizen.

De 22-jarige Van Daalhuizen begon zijn voetbalcarriere bij Overmaas in Rotterdam. In de D-pupillen werd hij gescout door Sparta Rotterdam en RBC, maar om praktische redenen koos de Rotterdammer voor Sparta Rotterdam. Daar doorliep hij de gehele jeugdopleiding. Op 18-jarige leeftijd vertrok hij op aanraden van oud RBC-speler Geert den Ouden naar de Verenigde Staten om voor Dayton Dutch Lions te gaan spelen. Hij speelde daar twee seizoenen in het beloftenteam. Na zijn terugkeer in Nederland streek Van Daalhuizen neer bij 3e klasser Dilettant uit Krimpen aan de Lek. Hier speelde hij slechts één seizoen omdat hij door FC Dordrecht werd aangetrokken voor het beloftenteam. Aan het eind van vorig seizoen liep hij een knieblessure op en wilde FC Dordrecht niet met hem verder. Van Daalhuizen gebruikte dit seizoen om te revalideren bij de Rotterdamse 3e klasser SC Feyenoord.

Volgens de kenners is Marcello van Daalhuizen een speler die vooral anderen beter laat spelen. Hij heeft een goed overzicht, is aanvallend goed, heeft een goed schot en scorend vermogen. Van Daalhuizen verbaasde zich over de ambitie van het huidige RBC: "Door mijn verblijf in Amerika heb ik weinig meegekregen van het faillissement van RBC. Na mijn terugkeer hoorde ik dat de club weer door oudgedienden met de nodige ambities op poten is gezet en dat vind ik mooi. Ik denk dat ik zeker van meerwaarde voor RBC kan zijn."

De nieuwe hoofdtrainer Martijn van Galen is blij met zijn eerste versterking: "Marcello is een ambitieuze, zelfbewuste en sympathieke jongen. Hij is gehaald als middenvelder, is aanvallend ingesteld en kan ook in de spits geposteerd worden. Hij heeft zijn opleiding bij Sparta genoten. Daar gaat RBC zeker nog veel plezier aan beleven."