Roeien met de riemen die we hebben

10-04-2015

 

 

Roosendaal, 10 april 2015. Na een voetballoos paasweekeinde pakt RBC de draad weer op. Aanstaande zondag speelt de ploeg van trainer-coach Erwin van der Woerdt in Bergen op Zoom tegen Niew Borgvliet.

Na SVC kreeg de groep een week rust van Van der Woerdt om alle pijntjes en blessures te laten herstellen en de batterij weer op te laden voor de laatste vijf wedstrijden en de eventuele nacompetite. "Helaas vallen de blessures die we tegen SVC hebben opgelopen zwaarder uit dan gedacht", aldus de geplaagde Van der Woerdt. "Mo el Moussaoui heeft zijn kuitbeen gebroken tijdens die wedstrijd, Remko van de Kruyssen waarschijnlijk zijn enkelbanden gescheurd en zit nog tot aanstaande dinsdag in het gips. Mitch Klijn blijkt toch een grotere scheur te hebben dan gedacht en is er nog zeker vier weken uit. Nicky Vromans zat al in het gips met een gebroken middenvoetsbeentje. Dat zit dus niet mee. Enige positieve is dat Mo Boulahyan weer fit genoeg is om aan te sluiten bij de groep. Ook Danny Mathijssen en Zakaria Benslimane lopen met pijntjes."

Ondanks de vele blessures blijft Van der Woerdt positief: "We gaan dus lastige weken tegemoet, maar hopen dat er toch enkele van de geblesseerden weer fit zijn voor de eventuele  nacompetitie. Vooralsnog laat Steenbergen niks liggen en moeten we ervoor zorgen zelf te blijven winnen. Ondanks de blessures, houden de jongens zich niet in op de training, wat ik een prima mentaliteit vind. Die scherpte hebben we nodig, om ons nog steeds te willen verbeteren en ons doel promotie te halen. Het wordt de komende weken roeien met de riemen die we hebben, maar we gaan er volledig voor."

Nieuuw Borgvliet staat momenteel op de laatste plaats met 2 punten achterstand op Lepelstraatse Boys en 3 op SVC. In de thuiswedstrijd won RBC met 4-1 van de Bergenaren. Scheidsrechter aanstaande zondag is de heer Van Rooden.

Koploper Steenbergen speelde overigens wel in het paasweekeinde en won met 4-2 van METO. De voorsprong op RBC bedraagt nu 4 punten en zij hebben nog een wedstrijd tegoed. Steenbergen speelt zondag thuis tegen ODIO.