Moeizame revanche op ODIO

21-03-2015

Roosendaal, 21 maart 2015. RBC wilde revanche op ODIO na het missen van de eerste periodetitel in Ossendrecht. En die kreeg het ook. ODIO werd in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3 verslagen. Hoewel RBC na vijf minuten al met 2-0 leidde, trokken de oranje witten de overwinning uiteindelijk moeizaam over de streep.

Bij RBC maakte Skender Memisi na tien wedstrijden schorsing eindelijk weer zijn rentree. De ploeg van trainer-coach Erwin van der Woerdt begon flitsend. Binnen vijf minuten zetten Gino Pieter en Mike Alderson RBC op een 2-0 voorsprong. In de volgende vijf minuten raakten Pieter en Alderson allebei de lat. ODIO leek rijp voor de sloop. RBC nam echter wat gas terug en prompt scoorde ODIO de aansluitingstreffer. Vrij snel daarna vergrootte Andrej Numanovic de voorsprong van de oranje witten weer en liet de 3-1 op het scorebord noteren. Net voor rust mocht ODIO de achterstand weer verkleinen door het benutten van een toegekende strafschop: 3-2.

Het begin van de tweede helft was voor ODIO. De ploeg uit Ossendrecht kwam dan ook terecht op 3-3 door Mitchell Elenbaas, die zijn tweede treffer van de avond maakte. Daarna was het weer RBC wat op jacht ging naar een voorsprong. En die kwam er ook. Remko van der Kruyssen slalomde op rechts er door heen en schoot de bal vervolgens schitterend diagonaal binnen: 4-3 (zie foto). Daarmee bezorgde hij RBC uiteindelijk een moeizame, maar terechte overwinning.

Volgende week zondag speelt RBC opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan SVC uit Standdaarbuiten (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - ODIO 4-3 (3-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Mitch Klijn), Gino Pieter, Roy van Oeveren, Danny Mathijssen; Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd, Skender Memisi; Mike Alderson, Andrej Numanovic (Siebe Pal) en Redouan el Allaoui.

Scoreverloop:  1-0 Gino Pieter, 2-0 Mike Alderson, 2-1 Maikel van der Poel, 3-1 Andrej Numanovic, 3-2 Mitchell Elenbaas, 3-3 Mitchell Elenbaas, 4-3 Remko van der Kruyssen

Scheidsrechter: C.G.J.M. van der Heijden