Speelschema nacompetitie

17-03-2015

 

Roosendaal, 17 maart 2015. Afgelopen zondag behaalde RBC de tweede periodetitel en stelde daarmee in ieder geval deelname aan de nacompetitie veilig. Uiteraard gaat RBC tot en met 10 mei nog alle zeilen bij zetten om koploper Steenbergen te achterhalen. Mocht dit echter niet lukken dan begint de nacompetitie een week na afloop van de competitie.

De nacompetitie bestaat uit twee ronden van ieder twee wedstrijden (uit en thuis). In de 1e ronde zou RBC moeten uitkomen tegen de nummer 12 van de 3e klasse A. Zoals het er nu naar uit ziet, wordt dat RCS, Breskens, Philippine of Clinge. RBC zou dan met een uitwedstrijd beginnen op zondag 17 mei. De beslissing zou dan vallen op tweede pinksterdag, maandag 25 mei in het Herstaco Stadion.

Indien RBC zich zou plaatsen voor de 2e ronde, dan speelt het tegen de winnaar van het duel tussen de 2e periodekampioen van de 4e klasse A (dat is STEEN) en de 1e periodekampioen van onze eigen 4e klasse B (dat is Steenbergen, maar indien zij kampioen worden, komt daarvoor de hoogst geëindigde ploeg, die nog geen periodetitel heeft, voor in de plaats; dit geldt overigens ook voor STEEN). Ook in de 2e ronde zou RBC beginnen met een uitwedstrijd, namelijk op zondag 31 mei. De beslissing over wel of geen promotie zou dan vallen op zondag 7 juni. Dan zou het Herstaco Stadion de plaats kunnen zijn waar dat beslecht gaat worden.