RBC gaat opnieuw voor periodetitel

13-03-2015

 

 

Roosendaal, 13 maart 2015. Aanstaande zondag staat de inhaalwedstrijd tegen Grenswachters op het programma, de laatste wedstrijd uit de tweede periode. Voor die tweede periode zijn nog vijf kanshebbers: RBC, Noordhoek, Grenswachters, NSV en SC Gastel. Bij winst van RBC is de periodetitel een feit. Bij een gelijkspel is RBC afhankelijk van het resultaat van NSV tegen WVV '67 en SC Gastel tegen SVC. Als deze ploegen niet winnen, is RBC alsnog periodekampioen. Winnen zij wel, dan moet RBC wachten tot het paasweekend. Dan spelen zij nog een inhaalwedstrijd tegen respectievelijk ODIO (NSV) en WVV '67 (SC Gastel), terwijl RBC dan inmiddels is uitgespeeld.

Ook in de strijd om het kampioenschap is er theoretisch nog van alles mogelijk. Met nog 8 wedstrijden te gaan, zijn er nog 24 punten binnen te slepen, maar zoals trainer-coach Erwin van der Woerdt al eerder heeft gezegd, RBC heeft het niet meer in eigen hand. Steenbergen moet nog wel eerst een inhaalwedstrijd winnen, maar dan kunnen ze op 7 punten afstand komen. Dus staat het kampioenschap voorlopig even geparkeerd. En daarom wil Van der Woerdt zondag tegen Grenswachters voor de tweede periodetitel gaan: "Maar we moeten wel aan de bak, het is een lastige uitwedstrijd." Van der Woerdt wil geen herhaling van de eerste periode: "Door toen niet te kunnen scoren tegen ODIO uit, hebben we de eerste periode verspeeld. En dan zie je dat het maken van een goal of het missen van kansen een wereld van verschil kan maken. Bloemen waren al besteld, een feestje stond al op Facebook, maar zo werkt het niet, Je moet eerst winnen, dan pas innen. En op dat winnen moet alles afgestemd zijn aanstaande zondag. Niks van tevoren dingen regelen, eerst die o zo belangrijke periode binnen halen."

Van der Woerdt verwacht een betere wedstrijd dan vorige week tegen NSV: "Er waren teveel spelers afwezig. We moesten te veel wijzigingen doorvoeren en misten te veel bepalende spelers door schorsingen, blessures en studieverplichtingen, waardoor de automatismen ontbraken en we simpelweg niet goed genoeg waren en fysiek niet opgewassen tegen het geweld van NSV. Als je dan na tien minuten ook nog een belangrijke speler als Nicky Vromans moet wisselen, omdat hij een gebroken middenvoetsbeentje heeft opgelopen, wordt het wel een heel lastig verhaal. Uiteindelijk eindig je de wedstrijd met tien man door een blessure van Zakaria Benslimane en omdat we al drie keer gewisseld hadden. De jonkies van U17 hebben het prima gedaan, daar kunnen we met zijn allen alleen maar trots op zijn."

Gelukkig zijn er weer een aantal spelers terug. Lars de Voogd is hersteld en heeft donderdag volledig mee kunnen trainen. Roy van Oeveren is weer terug van zijn schorsing. Remko van der Kruyssen is niet geheel fit, maar de verwachting is dat hij zondag wel kan spelen. Ook Jordy van Dongen is weer van de partij. Skender Memisi zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit en Mo Boulahyan gaat volgende week weer meetrainen met de groep. Helaas moeten we Nicky Vromans nog minimaal zes weken missen.

Van der Woerdt roept de RBC-supporters op om zondag massaal naar Putte af te reizen: "We gaan er voor en kunnen uw steun goed gebruiken!"

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Smits, toevalligerwijs dezelfde arbiter als in de wedstrijd tegen ODIO. De aftrap in Putte is om 14.30 uur.