Tweede competitie nederlaag RBC

08-03-2015

 

Nispen, 8 maart 2015. RBC leed vandaag zijn tweede competitie nederlaag van dit seizoen. Bij buurman NSV verloren de oranje witten met 1-0.

RBC begon zwaar gehavend aan de wedstrijd. Er ontbraken maar liefst zes basisspelers door blessures, schorsingen en studieverplichtingen. Daarom had trainer-coach Erwin van der Woerdt ter aanvulling van de selectie drie B-junioren en één C-junior meegenomen. Giovanni Verduijn van U17 stond zelfs in de basis (zie foto Arthur Verbraak). Ook Sebastian Verhulst (U17) en de deze week van Brabant United B2 teruggekeerde Siebe Pal mochten invallen en daarmee hun officieel debuut maken. Alleen de door NAC Breda begeerde U15-keeper Jordi Brühns bleef op de bank.

Hoewel de jeugdspelers hun visitekaartje afgaven, was het spel wat RBC deze middag op de mat legde niet flitsend. Daarnaast werd RBC in de eerste helft nog eens extra verzwakt doordat Nicky Vromans zich moest laten vervangen na een charge van een NSV-speler. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek overigens de verdediger zijn voet te hebben gebroken en is daardoor voor weken uitgeschakeld. Nog voor rust wist NSV uit één van de spaarzame uitvallen op voorsprong te komen, terwijl RBC niet bij machte was om de gelijkmaker te produceren.

In de tweede helft voetbalde RBC beter dan in het eerste bedrijf, maar kwam toch niet tot scoren. Een kwartier voor het einde moest RBC zelfs met tien man verder, nadat ook Zakaria Benslimane geblesseerd het veld moest verlaten en Van der Woerdt inmiddels door zijn wissels heen was. Toch wist RBC er nog een slotoffensief uit te persen, maar verder dan een kopbal van Andrej Numanovic op de lat kwamen de oranje witten niet.

Omdat Steenbergen vandaag zijn wedstrijd tegen WVV '67 wel wist te winnen (0-5), is de achterstand van RBC op de koploper inmiddels opgelopen tot 4 punten. Daarnaast heeft Steenbergen ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Desondanks moet de knop deze week weer om en moet RBC zich richten op volgende week. Dan speelt RBC namelijk in Putte tegen Grenswachters en valt de beslissing in de tweede periode.

Voor die tweede periode zijn nog vijf kanshebbers: RBC, Noordhoek, Grenswachters, NSV en SC Gastel. Bij winst van RBC is de periodetitel een feit. Bij een gelijkspel is RBC afhankelijk van het resultaat van NSV tegen WVV '67 en SC Gastel tegen SVC. Als deze ploegen niet winnen, is RBC alsnog periodekampioen. Winnen zij wel, dan moet RBC wachten tot het paasweekend. Dan spelen zij nog een inhaalwedstrijd tegen respectievelijk ODIO (NSV) en WVV '67 (SC Gastel), terwijl RBC dan inmiddels is uitgespeeld.

NSV - RBC 1-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Danny Mathijssen, Nicky Vromans (Zakaria Benslimane); Redouan el Allaoui, Mitch Klijn (Sebastian Verhulst), Mo el Moussaoui; Mike Alderson, Andrej Numanovic en Giovanni Verduijn (Siebe Pal).

Scoreverloop: 1-0 teg.

Scheidsrechter: A.J.P.M. Michielsen.