Puntverlies voor RBC U12

28-02-2015

Roosendaal, 28 februari 2015. Eindelijk kon voor RBC U12 het echte werk weer beginnen, want na vele vriendschappelijke wedstrijden te hebben gespeeld, stond nu de competitie weer op het programma. Vandaag kwam MZC '11 D1 uit Zierikzee op bezoek. Een verslag van Henri van der Stelt:

Vanaf het begin begonnen we met druk vooruit te zetten, en was het in de eerste vijf minuten een beetje aftastend voetbal, al kwam MZC '11 niet veel op ons speelveld. Na zeven minuten te hebben gespeeld kwam de 1-0 op het scorebord vanuit een dood spelmoment, namelijk een hoekschop. Het was Senne die de hoekschop nam en de bal rond de vijf meter lijn, het 16 meter gebied in bracht. Bij de tweede paal stond Ryan vrij en kon de bal vrij en zuiver inkoppen. Vanaf dat moment was er maar één ploeg die voetbalde en dat was RBC en speelden we constant op het speelveld van onze tegenstander. Toch was er een moment van onoplettendheid. Het gebeurde in de 17e minuut. Door knullig balverlies op het middenveld kwam zowaar MZC '11 op onze speelhelft, en na wat rommelige acties in het 16 metergebied, werd de bal uiteindelijk goed ingeschoten en werd de stand 1-1. Maar zelfs na deze onverwachte tegenslag gingen de boys op dezelfde voet verder en bleven we in de aanval spelen. 2 minuten later konden we weer een grote kans noteren. Dit keer was het Hafid die Do richting de achterlijn lanceerde en een harde voorzet gaf, helaas werd de bal op een haar na gemist door Marouan. Met nog een viertal minuten op de klok was het Ryan die Hafid in de richting van de rechterhoek stuurde, deze bracht Do in positie in het 16 metergebied, maar hij schoot de bal net over het doel. Twee minuten later was er weer een grote kans aan onze zijde, ditmaal wederom vanuit een hoekschop. Het was weer Ryan die kopte, echter niet in het doel maar op de lat. Hierdoor bleef de stand 1-1 en was dit ook de ruststand.

De tweede helft begon zoals we ook in de eerste helft waren begonnen, het enige verschil zat hem in het feit dat MZC '11 zo nu en dan een speldenprikje uitdeelde en ook op onze speelhelft kwam. Na 10 minuten te hebben gespeeld, was het Marouan die via de rechterkant de bal voorgaf in de richting van Do, deze nam de bal aan en zag dat Hafid vrij kwam inlopen, gaf de bal af, maar ditmaal faalde hij in de afwerking en schoot de bal tegen de keeper. Niet veel later was het Marciano die Hafid de diepte in stuurde, met nog een paar meter van de achterlijn te zijn verwijderd, schoot hij de bal net naast het doel. Met nog 11 minuten op de klok kwamen er twee hele grote kansen achter elkaar voor RBC. De eerste kwam voort vanuit een scrimmage maar de bal werd vanaf de doellijn weg geschoten, en kort erop was het een hard schot van Do die op de kruising schoot. Iedereen kreeg vanaf dat moment het gevoel dat de bal er op de één of andere manier er niet in mocht aan onze zijde. Op het laatst kwamen we nog goed weg en was het aan Robin te danken dat we aan deze wedstrijd nog een puntje over hielden, want door goed uit zijn doel te komen verkleinde hij de hoek, en kon hij met een prachtige redding een nederlaag voorkomen.

Min of meer een valse start, maar er zijn gelukkig nog voldoende wedstrijden om voor dat ene resultaat te gaan.