RBC ontvangt zondag HSC '28

06-02-2015

 

 

Roosendaal, 6 februari 2015. IJs en weder dienende speelt RBC aanstaande zondag voor de competitie een thuiswedstrijd tegen HSC '28.

Vorige week stond alles in het teken van de belangrijke wedstrijd tegen Grenswachters, maar Koning Winter en de KNVB gooiden roet in het eten. "Maar toch hebben we hebben een zeer nuttige oefenwedstrijd kunnen spelen tegen SC Kruisland," aldus trainer-coach Erwin van der Woerdt. "Waar veel ploegen niks hebben gedaan, hebben wij 90 minuten in de benen. Mitch Klijn heeft 45 minuten kunnen spelen, onze jongste debutant Wessel Sloof heeft ook weer een helft gekeept en er kwamen weer een aantal verbeterpunten naar voren, waar spelers mee aan de slag kunnen."

Ook deze week was het twijfelachtig of er getraind kon worden. Dinsdag en donderdag sneeuwde het weer en het zag er naar uit dat er naar een vervangend programma gezocht moest worden, maar het viel gelukkig mee. De schaduwstrook aan de zijde van de Zuidtribune ligt nog steeds vol met sneeuw over een strook vanaf de 16 meter tot aan de reclameborden. Dat moet wel weg zijn om te kunnen spelen.

De trainingsopkomst was echter teleurstellend. Van der Woerdt: "We hebben al een kleine groep en als er dan ook nog veel afmeldingen komen, dan baal je daar als trainer en welwillende speler van. Desondanks hebben we toch twee keer goed kunnen trainen, waarbij het er donderdag aardig op ging in de duels. Dat hebben we ook nodig, volle bak scherpte om de volgende drie punten te pakken."

Maar voor zondag tegen HSC '28 zijn er, zoals gezegd, een aantal jongens die niet hebben getraind, Skender Memisi is nog geschorst, Mo Boulahyan is hard op weg om over twee weken weer mee te kunnen trainen. Thierry Aarts en Andrej Numanovic zijn niet helemaal fit. "We zullen het doen met de jongens die fit zijn, aangevuld met jongens van U17," besluit Van der Woerdt.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Imazouine. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur. De entree bedraagt zoals gebruikelijk € 3. Toegang voor SeizoenClubCard-houders is gratis.