RBC U15 wint van Excelsior M. C1

03-02-2015

Maassluis, 3 februari 2015. Vanavond vond de wedstrijd Excelsior M. C1 – RBC U15 plaats. Excelsior M. is de nummer 10 van de 3e divisie C (regio West 2), maar een niet te onderschatten tegenstander, want het had veel wedstrijden met slechts 1 doelpunt verschil verloren en tegen de topteams punten behaald. Een verslag van Johan Sebregts:

Vanaf de aftrap liet RBC U15 zien dat het gekomen was om de overwinning mee naar Roosendaal te nemen. Het vertrouwde spel werd direct getoond en de tegenstander werd spreekwoordelijk bij de keel gegrepen. Er was dan ook veelvuldig balbezit en als Excelsior M. balbezit had werd de tegenstander afgejaagd om zo snel mogelijk te bal weer te veroveren. Ondanks het vele balbezit slaagde RBC er niet in uitgespeelde kansen te creëren. Pas in de 33e minuut werd er bijna gescoord maar de door Aaron genomen vrije trap belandde jammer genoeg op de lat.

In de tweede helft ging RBC verder met het aanvallend spel. Na een afgeslagen aanval van Excelsior M. counterde RBC vlijmscherp en schoot Darif vanuit de draai de bal strak langs de keeper en bracht daarmee de meer dan verdiende 0-1 op het scorebord. Na diverse wissels en positiewisselingen werd het spel van RBC wat minder. Dit werd mede veroorzaakt door het steeds fellere spel van Excelsior M. en de onrust die daarmee op het veld ontstond. Toch bleef RBC de bovenliggende partij en was het David die in de 62e minuut de eindstand op 0-2 bracht.

Het is nu uitkijken naar aanstaande zaterdag als de topper uit de 3e divisie D op het spel staat als RBC Barendrecht C1 in het Herstaco stadion ontvangt.