RBC U15 stunt in Breda

27-01-2015

Breda, 27 januari 2015. RBC U15 heeft voor een enorme stunt gezorgd. In een oefenwedstrijd werd NAC Breda C1, dat uitkomt in de hoogste nationale divisie, met 0-1 verslagen. Een verslag van Hans van der Velden:

Toch wel een wedstrijd waar heel het seizoen al naar uitgekeken werd en een goeie wedstrijd om eens te kijken of RBC op de weg terug is. De U15 legde dit seizoen al een paar hele goede wedstrijden op de mat (met o.a. overwinningen op JVOZ C1 en Feyenoord AV C1) en de vraag was of we inmiddels zo ver waren om NAC C1 goed partij te kunnen bieden.

NAC had er zin in en stond al een paar minuten te wachten tot onze jongens het veld op kwamen. Die hadden er niet minder zin in en de koppies stonden strak en geconcentreerd. Vanaf het moment dat de bal ging rollen werd er 100% druk gegeven en dat is heel de wedstrijd zo gebleven. Wát een passie en strijdlust werd er op de mat gelegd. Er ontstond een wedstrijd die bol stond van spanning en werklust en de mogelijkheden waren voor RBC. Het was aan de keeper van NAC te danken dat het met rust nog 0-0 stond. Tot een minuut voor de rust speelde de wedstrijd zich af op de helft van NAC. RBC pakte ze bij de keel en liet niet los. Net voor het fluitsignaal eindigde een counter van NAC tot opluchting van het merendeel van het in grote getalen opgekomen publiek op de paal. Dat was het enige wapenfeit van de gastheren.

De 2e helft een iets ander spelbeeld. Er werd met zoveel druk gespeeld dat de krachten wat begonnen af te nemen. RBC bleef de bovenliggende partij, maar in de 2e helft kon NAC toch wel een paar mogelijkheden creëren. Het duurde tot 10 minuten voor tijd tot NAC de eerste corner afdwong. RBC had er inmiddels al 10 gehad. RBC had ook de 2e helft de beste kansen om een goal te maken en er waren een paar hachelijke situaties voor de goal van NAC maar met enig kunst en vliegwerk, zeer goed keeperswerk en met behulp van de paal werd héél lang de nul gehouden. Héél lang, maar net niet lang genoeg voor NAC, want in de blessuretijd maakte RBC de dik- en dikverdiende 0-1.

Dit was een teamprestatie van formaat, waarbij iedereen keihard werkte voor elkaar zonder ook maar enige wanklank. Samen staan we sterk !!