RBC naar 2e plaats

25-01-2015

Roosendaal, 25 januari 2015. RBC won vandaag met 3-0 van Lepelstraatse Boys en steeg, dankzij de nederlaag van SC Gastel tegen Grenswachters, naar de tweede plaats.

Na een dik kwartier kwam RBC op voorsprong. Andrej Numanovic scoorde 1-0 voor de oranje witten op aangeven van aanvoerder Lars de Voogd. Tien minuten later zette Numanovic RBC op 2-0. Vlak voor rust was RBC heel dichtbij de 3-0, maar de enorme knal van Gino Pieter spatte via de binnenkant van de kruising uit het doel in plaats van er in.

De 3-0 viel in de tweede helft alsnog. Nadat Gino Pieter en Redouan el Allaoui al dichtbij die derde treffer waren, was het uiteindelijk Remko van der Kruyssen die de Lepelstraatse doelman passeerde (zie foto). Zoals verwacht maakte Mitch Klijn zijn rentree na lang blessureleed. Zijn treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Ook Nicky Vromans was nog dichtbij een goal, maar de 3-0 bleef onveranderd op het scorebord.

Volgende week wacht RBC de uitwedstrijd tegen Grenswachters, de enige ploeg die RBC dit seizoen een nederlaag wist toe te brengen. De ploeg uit Putte staat samen met RBC en Steenbergen bovenaan in de tweede periode, maar heeft wel het beste doelsaldo van de drie. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Lepelstraatse Boys 3-0 (2-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Roy van Oeveren, Jordy van Dongen (Mo el Moussaoui); Danny Mathijssen (Mitch Klijn), Lars de Voogd, Redouan el Allaoui; Remko van der Kruyssen, Andrej Numanovic (Zakaria Benslimane), Nicky Vromans.

Scoreverloop: 17. Andrej Numanovic 1-0, 28. Andrej Numanovic 2-0, 63. Remko van der Kruyssen 3-0.