RBC U15 gelijk tegen Spijkenisse C1

17-01-2015

Roosendaal, 17 januari 2015. RBC U15 oefende tegen Spijkenisse C1, dat een klasse hoger speelt. Een verslag van Hans van de Velden:

Na een mooie toernooiwinst en een hele goede wedstrijd tegen Kloetinge C1 stond vandaag de wedstrijd tegen het onbekende Spijkenisse C1 op het programma.
Dat Spijkenisse een sterke jeugd heeft, ging wel door de wandelgangen, maar de enigen die het niet hoorden waren onze spelers. Bijna de gehele 1e helft was Spijkenisse de bovenliggende partij. Bijna alle duels gingen verloren en de gasten kwamen na een paar goeie kansen terecht op en 0-1 voorsprong. Hierna werd het iets beter, we konden Spijkenisse van de goal houden, maar verder dan 1 prachtig geplaatst schot, met dito redding, kwam RBC niet.

In de 2e helft en totaal ander beeld. RBC had Spijkenisse onder druk en de 2e helft werd hetzelfde als de 1e helft, alleen was het nu RBC dat de lakens uitdeelde. Zo hadden we een paar kansen en was het uiteindelijk David die geheel zelfstandig de bal ontfutselde van Spijkenisse en besloot om het maar helemaal zelf te doen en de 1-1 op het scorebord bracht. Al met al een hele leuke voetballende tegenstander en een terecht gelijkspel.