RBC U15 wint mini toernooi Halsteren

10-01-2015

 

Halsteren, 10 januari 2015. RBC U15 won een mini toernooi bij Halsteren. Een verslag van Hans van der Velden.

Het was eigenlijk geen doen, voetballen met dit weer, maar het mini toernooi ging door.

Na een gedegen warming-up (training van 1 uur) begonnen we het toernooi tegen Halsteren C1. Deze tegenstander is ongeslagen in de hoofdklasse. Het spel golfde wat op en neer en RBC miste al vrij snel een bal voor open goal vanuit een corner. Even later was ook Halsteren gevaarlijk, maar uitstekend keeperswerk van Rick voorkwam erger. Kort daarop was het toch RBC wat de score opende en vanaf de aftrap Halsteren direct de bal ontfutselde, maar deze bal ging helaas tegen de paal. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor RBC.

De 2e wedstrijd ging tegen Sparta Rotterdam C2. Dit werd een strijd op het middenveld. Zowel Sparta als RBC wisten niet echt kansen te creëren ondanks een overwicht voor RBC. De 1e uitgespeelde kans werd direct gepromoveerd tot doelpunt en een goeie, zakelijke overwinning was een feit.

De 3e wedstrijd was tegen JVOZ C2. Vanaf de aftrap dicteerde RBC het spel en JVOZ kon niets anders doen dan tegenhouden. Kans op kans werd om zeep geholpen, maar uiteindelijk was wederom 1 doelpunt voldoende voor de overwinning.

3 x 1-0 volstond voor de toernooizege. Het jaar 2015 is goed begonnen.