RBC wint nieuwjaarswedstrijd

10-01-2015

 

Roosendaal, 10 januari 2015. RBC heeft de officiële nieuwjaarswedstrijd tegen DRL met 4-2 gewonnen.

Hoewel de uitslag het niet deed vermoeden, hadden de mannen van trainer-coach Erwin van der Woerdt geen enkele moeite met de zaterdag 4e klasser. De Rotterdamse Leeuw, die dit weekend op trainingskamp is in Zegge, liet zijn tanden niet zien in het Herstaco Stadion. RBC speelde een prima partij en liet uitstekend aanvalsspel zien. De oranje witten namen een 2-0 voorsprong door goals van Skender Memisi en Danny Mathijssen. Nadat DRL was teruggekomen tot 2-1, breidde Redouan el Allaoui nog voor rust de voorsprong van RBC uit tot 3-1.

In de tweede helft hield RBC de Rotterdammers onder druk. Toch duurde het nog tot een dik kwartier voor het eind dat Skender Memisi met zijn tweede goal van de avond de stand op 4-1 bracht. In de slotfase, toen RBC wat gas terug nam, wist DRL toch nog te scoren en zodoende de nederlaag tot 4-2 te beperken.

Omdat de oefenwedstrijd tegen Terheijden aanstaande dinsdag niet door gaat, wacht RBC volgende week zaterdag de laatste testcase voordat het de competitie tegen Lepelstraatse Boys hervat. Tegenstander is dan zaterdag 2e klasser Terneuzense Boys.

Na afloop van de wedstrijd vond in het supporterscafé de nieuwjaarsbijeenkomst plaats. In zijn nieuwjaarstoespraak riep vice-voorzitter Jos Hack alle RBC-ers op om hun club de komende tweede seizoenshelft positief te blijven steunen in de strijd bij het behalen van het gestelde doel. Tevens deelde hij de aanwezigen mede dat RBC binnen twee weken de naam van de nieuwe trainer bekend hoopt te maken.

RBC - DRL 4-2 (3-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Zakaria Benslimane), Gino Pieter, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Danny Mathijssen (Skender Memisi), Skender Memisi (Jordy van Dongen), Mo el Moussaoui; Mike Alderson, Andrej Numanovic, Redouan el Allaoui.

Scoreverloop: 11. Skender Memisi 1-0, 17. Danny Mathijssen 2-0, 29. teg. 2-1, 44. Redouan el Allaoui 3-1, 71. Skender Memisi 4-1, 86. teg. 4-2.

Scheidsrechter: Jack Brummer.