RBC U15 overwintert in bekertoernooi

20-12-2014

Dongen, 20 december 2014. In de derde ronde van het districtsbekertoernooi wist RBC U15 Dongen C1 met 0-3 te verslaan. Een verslag van Johan Sebregts:

Zaterdag stond de laatste wedstrijd van 2014 voor RBC U15 op het programma. Onder herfstachtige omstandigheden speelde het team van Danny Mathijssen de derde ronde van het bekertoernooi tegen Dongen C1, de nummer 2 van de hoofdklasse G.

Vanaf de aftrap liet Dongen zien dat het zich niet op voorhand had neergelegd bij een nederlaag tegen RBC. Dongen zette druk op de verdediging van RBC en ging op alle posities fel de duels aan. Dit zorgde er voor dat de bal van 16 naar 16 ging zonder dat er sprake was van goed voetbal van beide teams. In de 10e minuut was het dan toch RBC die de score opende door Feiko die na enkele mooie combinaties met Aaron en Rick de bal strak langs de keeper van Dongen schoot. Dongen ging niet bij de pakken neerzitten en zette nog eens extra aan zonder dat dit leidde tot grote kansen. De eerst volgende kans was voor RBC doordat David de keeper wist te omspelen, de bal teruglegde op Feiko maar deze de bal helaas overschoot. In de 34e minuut passeerde de uitstekend spelende nummer 11 van Dongen enkele verdedigers van RBC en schoot de bal hard op de lat. Enigszins gelukkig ging RBC met een 0-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde met onrustig voetbal van RBC. Ondanks dat RBC met de wind mee speelde lukte het niet goed om onder de druk van Dongen uit te spelen. In de 19e minuut werd een aanval van Dongen tegengehouden en kreeg Sietse de bal op de rand van de 16 meter. Met de bal aan de voet zette hij een mooie rush in die volgde met een steekpass op Feiko die helaas net niet bij de bal kom. Een verdediger van Dongen speelde echter de bal in de voeten van de mee opgekomen David die de bal beheerst langs de keeper schoot en RBC op de bevrijdende 0-2 voorsprong bracht. In de 29e minuut verspeelde David in de counter een bal aan de verdedigers van Dongen, maar hij wilde direct het balverlies herstellen en joeg door op de bal en de verdediging speelde de bal in de voeten van Ali. De topscoorder van RBC liet deze kans niet onbenut en met enkele gecontroleerde passeerbewegingen omspeelde hij  een verdediger en de keeper en bracht hij de 0-3 eindstand op het scorebord.

Het was geen beste wedstrijd voor RBC maar zoals deskundigen altijd zeggen ‘je wordt kampioen door juist slechte wedstrijden te winnen’.