Belangrijke wedstrijd U12 blijft onbeslist

13-12-2014

Hoogerheide, 13 december 2014. De topper in de 2e klasse D22 tussen METO D1 en RBC U12 eindigde onbeslist: 0-0. RBC blijft tweede achter METO met 2 punten achterstand, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. Een verslag van Henri van der Stelt:

Gezien de stand van de ranglijst, waren er voor beide partijen grote belangen, de verliezer zou namelijk gaan afhaken en de winnaar zou winterkampioen zijn. Met deze info vertrokken ook beide teams vanuit de kleedkamer, en was er maar één boodschap namelijk winnen, winnen en nog eens winnen.

Al direct vanaf de aftrap zette RBC enorme druk, waardoor METO niet aan voetballen toe kwam en ook regelmatig in de problemen kwam, het leverde ons diverse kleinere kansen op, maar bleef het fel begeerde doelpunt uit. Naarmate de eerste tien minuten verstreken waren, kreeg METO meer grip op de wedstrijd, en dat resulteerde na 11 minuten te hebben gespeeld dan ook in hun eerste grote kans, het was aan puik keepers werk te danken dat de nul op het scorebord bleef staan. Vanaf dat moment kwam de wedstrijd pas echt op gang, en was de volgende grote mogelijkheid voor ons, de keeper van METO kwam uitlopen met de intentie een aanval van ons te onderscheppen, echter vergiste hij zich hierin, en was dan ook te laat, maar ondanks het feit dat hij uitgespeeld werd, konden we hier niet optimaal van profiteren en het omzetten in een doelpunt. Na 16 minuten spelen was het Rayan, die een vrije trap nam, ongeveer 25 meter van de goal, maar deze ging net over het doel heen. Twee minuten later was er van onze zijde een onderschepping van de bal, en werd Do vrij gezet voor de keeper, helaas tikte hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. In de 21e minuut was het weer Do, die een grote kans kreeg, ditmaal was het Hafid, die de bal onderschepte en strak aflegde op Do, ditmaal raakte hij de bal net verkeerd om er de juiste richting aan te geven. Weer 1 minuut later was er de volgende grote kans, ditmaal vanuit een hoekschop kwam de bal in het 16 metergebied, en voor de voeten van (Do)minique, deze nam de bal fantastisch aan en schoot de bal snoeihard in, maar geweldig keeperswerk voorkwam een achterstand voor METO. Met nog een kleine drie minuten op de klok, was het deze keer Hafid, die via de rechterkant opstoomde richting de achterlijn, onderweg kwam hij nog een tegenstander tegen, maar zette deze op het verkeerde been, waardoor hij ongehinderd verder kon, ook hier redde de keeper zeer bekwam, en behield zodoende de ruststand op 0-0.

Het begin van de tweede helft was een kopie van de voorgaande, en was het weer RBC dat bepaalde, al na zes minuten was het vanuit een hoekschop dat de bal voorlangs aan iedereen voorbij ging, maar werd hiermee het eerste signaal weer afgegeven. Na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld in de tweede helft, was er een omschakeling van METO, wat ons in de problemen bracht, echter werd deze kans gemist. Hierna gingen we op diverse posities wisselen, en maakte METO daar gretig gebruik van, waardoor de betere kansen aan hun zijde waren, want met nog een vijftal minuten op de klok was het METO dat een vrije trap mocht nemen, deze belandde op de lat en de rebound die werd ingeschoten, werd op een geweldige manier gered door Dave. Twee minuten later waren we het verdedigend even kwijt, en de krachten verdwenen voor een laatste slot offensief, waarin METO nog wel geloofde, maar ook alleen voor onze keeper lukte het METO niet om te scoren, en belandde de bal op de lat, de terugspringende bal leverde geen gevaar meer op, zelfs in blessuretijd waren er over en weer nog diverse kansjes, maar kwamen beide partijen niet verder dan de stand waarmee we begonnen waren.